Medicii din Egiptul Antic încercau să trateze cancerul acum 4.000 de ani! Descoperirea inedită făcută de specialiști

3 iunie 2024 7:35   Fapt divers

Medicina modernă avansează într-un ritm amețitor, iar în fiecare zi, medicii reușesc să înțeleagă mai bine organismul uman, cât și modul în care acesta poate fi tratat. Cu toate acestea, încercările medicilor de a trata chiar și cele mai grave boli nu sunt deloc un fenomen exclusiv modern! În Egiptul Antic, cu 4.000 de ani în urmă, doctorii acelor vremuri încercau să înțeleagă și să trateze cancerul!

Din păcate, poate fi ușor să cădem în capcana de a crede că medicina din Antichitate se baza mai mult pe superstiții decât pe cunoștiințe cu adevărat medicale, însă acest lucru este departe de adevăr! Cercetătorii au descoperi un craniu ce prezenta urma unor tăieturi, în jurul unor leziuni ce par a fi fost cauzate de noduli canceroși.

De asemenea, alte 30 de leziuni mai mici au fost descoperite pe suprafața acestui craniu, care sugerează experților moderni că, din păcate, cancerul s-ar fi răspândit. Acesta aparținea unui bărbat cu vârsta cuprinsă între 30 și 35 de ani, la momentul decesului. Experții care au analizat craniul spun că tăieturile, făcute cu un obiect ascuțit, ar indica faptul că medicii din Egiptul Antic au încercat să opereze tumoarea.

Medicii din Egiptul Antic încercau să trateze cancerul

De asemenea, mai este posibil ca urmele de tăieturi să indice o autopsie, făcută la acea vreme pentru a se încerca descoperirea mai multor informații despre această boală.

De cele mai multe ori, atunci când vine vorba despre cancer, se spune că boala apare din cauza factorilor de mediu, cum ar fi poluarea, ori alimentația. Cu toate acestea, cancerul nu este un fenomen exclusiv modern, ci unul care putea fi întâlnit și în rândul civilizațiilor antice. De fapt, acesta a existat chiar înainte de apariția oamenilor!

„Într-adevăr cancerul este perceput ca o boală a vremurilor moderne, asociată în special cu obiceiurile occidentale şi legată de agenţi carcinogeni de mediu. Totuşi, cancerul a fost prezent din timpurile străvechi, în multe forme. Chiar şi dinozaurii sufereau de cancer”, a precizat paleontologul Edgard Camaros, potrivit Digi 24.

Mai multe