N-a zburat niciodată, dar și-a construit propriul „avion privat”. Suma incredibilă pe care a cheltuit-o

27 martie 2023 11:30   Fapt divers

Chrach Peou (43 de ani), un muncitor în construcții din Cambodgia, este un fanatic al avioanelor. El și-a proiectat casa în forma unei aeronave private și îi lasă pe curioși să o viziteze, în schimbul unei sume modice.

Chrach Peou este văduv și are trei copii

Chrach Peou are o poveste emoționantă de viață! El e un tată văduv, care locuiește cu cei trei copii ai săi în apropiere de orașul Siem Reap. Bărbatul și-a cheltuit toate economiile, strânse în aproximativ 30 de ani, pentru a-și construi „avionul” din beton.

Cheltuielile pentru casa de vis a cambodgianului au ajuns la 20.000 de dolari, dar el spune că a meritat fiecare bănuț. Vila arată într-adevăr ca un avion adevărat -- are aripi, tren de aterizare, chiar și motoare. Chrach Peou a mărturisit că i-a luat aproape un an să construiască „aeronava” în care se poate locui, folosind banii pe care i-a economisit în trei decenii de muncă asiduă.

Acesta a fost visul meu cel mai mare, de când eram foarte tânăr, așa că sunt fericit că mi-am putut atinge țelul”, a spus Peou, pentru agenția de știri Agence France-Presse (AFP). Casa, care are două dormitoare și două băi, este ridicată pe patru stâlpi, la o înălțime de șase metri, și este construită pe un câmp de orez. În apropiere sunt palmieri, iar Chrach are și o mică grădină pe care o îngrijește singur.

Ce taxă cere pentru vizitatorii care îi trec pragul

Putem să locuim, să dormim, să folosim băile și să luăm masa aici și ne simțim ca într-o aeronavă adevărată. Este propriul meu avion privat, sunt extrem de fericit”, a mai spus Peou. El a explicat că a proiectat casa după ce a vizionat o mulțime de videoclipuri cu avioane private pe Internet. Cei care vor să îi viziteze „aeronava” o pot face. Taxa percepută de bărbat pentru vizitarea casei sale este de doar 1 dolar. Vizitatorii au, de asemenea, voie să își facă poze lângă casa lui Charch Peou. Acum, cambodgianul vrea să își îndeplinească un alt vis: să zboare cu adevărat!

Când voi avea bani și mă voi hotărî unde vreau să merg, voi lua un avion pentru a ajunge acolo”, a mai spus el.

Mai multe