Avionul degradat al lui Elvis Presley, vândut la licitație. Cât a scos din buzunar cumpărătorul

Avionul privat al lui Elvis Presley are un nou proprietar. După ce aeronava a fost lăsată în paragină în deșertul New Mexico, în zona Roswell, timp de aproximativ 40 de ani, o nouă persoană s-a încumetat să o cumpere. Avionul a fost vândut în cadrul unei licitații pentru suma fabuloasa sumă de 260.000 de dolari.

Avionul lui Elvis Presley png

Priscilla Presley, în vârstă de 77 de ani, fosta soție a cântărețului și mama singurului său copil, regretata Lisa Marie Presley, a fost prezentă la licitația de mașini de colecție, marca Mecum Kissimmee. Licitația a avut loc în Florida, pe data de 8 ianuarie, chiar în ziua în care când Regele Rock and Roll ar fi împlinit 88 de ani, potrivit dailymail. 

Avionul a fost vândut pentru 260.000 de dolari

Prețul de pornire pentru aeronava Lockheed 1329 Jetstar, realizată în 1962 a fost de 100.000 de dolari, dar ofertele au crescut încet-încet, până când s-a ajuns la prețul câștigător de 260.000 de dolari. Se pare că până acum noul proprietar nu a fost identificat pentru că a participat la licitație prin telefon.

Aeronava Lockheed a fost cumpărată inițial în decembrie 1976 pentru suma de 840.000 de dolari. Elvis însă nu a apucat să se bucure prea mult de achiziția sa întrucât, la scurt timp a murit, mai exact în august 1977.

elvis si priscilla (fb) jpg

Elvis Presley și pasiunea pentru avioane

Acesta a fost doar unul dintre multele avioane private pe care mult îndrăgitul artist le deținea. Acesta a avut un Convair 880 personalizat, numit „Lisa Marie”, care purta indicativul Hound Dog one, alături de un alt JetStar identificat cu indicativul Hound Dog two. Priscilla a descris pasiunea lui Elvis pentru a colecționa mașini și a avioane ca fiind una dintre marile sale bucurii, sau poate plăceri vinovate.

Se vede însă, că avionul a fost afectat de trecerea celor 4 decenii în care a stat în soare. Culorile puternice în care era vopsită aeronava s-au dus din păcate, iar cabina de pilotaj arată pur și simplu deplorabil. Uzura, însă, nu a atins și zona destinată pasagerilor, care arată aproape ca nou-nouță. Interiorul, astfel, se mândrește cu scaune și canapele realizate din țesătură de catifea roșie, completate de un covor roșu pe podea care se extinde ușor și pe pereții din zona inferioară a cabinei.

Potrivit site-ului de licitații, avionul era dotat cu un televizor, un player RCA VCR și un player de casete audio, dar și porturi pentru căști cu comenzi audio la fiecare scaun

Alte elemente de design au inclus ornamente aurii, inclusiv scrumiere. Aeronava, care avea nouă locuri, era dotată și cu o toaletă mare, dar și o zonă ce servea drept minibucătărie ce prezenta un dozator și un cuptor cu microunde.

Ultimul proprietar al avionului a fost un om de afaceri californian pe nume Jim Gagliardi, care a cumpărat avionul la o licitație din anul 2017 pentru suma 430.000 de dolari. Acesta voia să facă din aeronavă o atracție turistică. Avionul trebuia să fie demontat înainte de a fi mutat, așa că planul nu s-a materializat, iar proprietarul nici măcar nu l-a vizitat în cei șase ani în care a fost al său.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net