Niciodată nu e prea târziu! Bătrânica asta a absolvit facultatea la 90 de ani

15 decembrie 2022 14:45   Fapt divers

Un exemplu demn de urmat! Joyce DeFauw (90 de ani) a urcat pe scenă și a primit diploma de absolvire, la 71 de ani după ce s-a înscris pentru prima dată la facultate.

Citește și: Lorelai Moșneguțu și-a luat casă din banii câștigați la ”Românii au talent”: „Acum e la facultate”

Și-a început prima dată studiile în 1951

Zilele trecute, femeia a obținut diploma de licență în studii generale, la Universitatea Northern Illinois, iar oficialii cred că este cea mai în vârstă persoană care a absolvit vreodată această facultate. S-a înscris la unitatea de învățământ, cunoscută atunci sub numele de Northern Illinois State Teachers College, în 1951. A participat doar câteva semestre la cursuri, înainte de a renunța pentru a se căsători și a-și întemeia o familie. Folosind un calculator ce i-a fost oferit cadou, DeFauw și-a reluat cursurile online în 2020, pe vremea pandemiei, potrivit The Guardian. Ea vrea acum să-i inspire pe alții: „Nu vă lăsați niciodată bătuți!”.

„Nu am visat niciodată că voi mai fi prin preajmă pentru acest moment, dar iată-mă aici! Am învățat că pot face lucruri pe care nu credeam că le pot face niciodată, cu ajutorul altora. Nu poți renunța niciodată la învățare”, a adăugat DeFauw. În 1952, femeia avea numele Joyce Kane și inițial ea a urmat cursurile de economie, dar a trecut la cele pentru predare când a început să studieze din nou online.

Iată și: Raluca Bădulescu, o mamă mândră! La ce facultate a intrat fiul ei 

A fost căsătorită de două ori

A renunțat la studii când „a întâlnit un tip arătos” la biserică. În cele din urmă s-a căsătorit cu acel bărbat, pe nume Don Freeman Sr, în anul 1955 și a crescut trei copii cu el înainte ca acesta să se stingă din viață, lăsând-o văduvă timp de aproximativ cinci ani. DeFauw s-a recăsătorit mai târziu și împreună cu cel de-al doilea soț, regretatul Roy DeFauw, a mai crescut șase copii, inclusiv două seturi de gemeni. De-a lungul anilor, familia ei a crescut, iar acum are 17 nepoți și 24 de strănepoți. Apoi, în 2020, când avea 88 de ani, a decis să se înscrie pentru a finaliza unitatea de învățământ pe care a început-o cu mulți ani în urmă.

„Cred că am menționat că am fost supărată că nu am terminat școala și copiii mei m-au încurajat să mă întorc", a spus ea. Așa că ea s-a reînscris la universitate. Jenna Dooley, unul dintre cei 17 nepoți ai lui DeFauw și absolventă a NIU, a declarat că a fost vorba mai mult despre „de ce nu?” versus „de ce?”, când DeFauw a decis să se întoarcă.

Dar de data aceasta, lucrurile au fost mult diferite pentru ea, deoarece bătrâna a fost nevoită să urmeze cursurile din spatele unui ecran de calculator: „A fost primul meu computer. Copiii mei au trebuit să mă învețe cum să-l folosesc”. DeFauw este recunoscătoare că a avut ocazia să se întoarcă la școală și să-și ia diploma.

Vezi și: Porecla neobișnuită pe care Kate Middleton a primit-o în primul an de facultate! Datorită ei prințul William a invitat-o în oraș 

Și-au încheiat studiile și alte persoane mai în vârstă

Femeia a fost printre cei aproape un sfert de absolvenți care se reîntorc pentru a finaliza programele de studiu ale facultății sau pentru a își lua diploma. Dar este mult mai neobișnuit ca persoanele de vârsta ei să finalizeze o astfel de școală.

De fapt, în 2016, japonezul Shigemi Hirata a stabilit un record mondial Guinness prin obținerea unei diplome de licență în artă de la Universitatea de Artă și Design din Kyoto la vârsta de 96 de ani. Deținătoarea anterioară a fost Nola Ochs, care avea 95 de ani când a primit diploma de la Universitatea de Stat Fort Hays din Kansas în 2007.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe