Stiați că există facultate de influencer?: «Ne adaptăm la ceea ce dorește publicul»

Ultima actualizare:

Conceptul de influencer a devenit o profesie în sine și tot mai mulți oameni vor să urmeze această cale, așa că o universitate din România organizează începând cu anul școlar 2022 cursuri de influencer. Iată ce presupune mai exact această materie.

Stiați că există facultate de influencer? (sursa foto pexels)
Stiați că există facultate de influencer? (sursa foto pexels)

Influencerii au devenit cele mai populare personaje de pe social-media și nu numai, însă în spatele sutelor de mii de urmăritori și a contractelor cu diverse branduri, se află o muncă enormă, făcută după anumite rigori. De aceea, Universitatea Dunărea de Jos” din Galați a venit cu ideea organizării unor cursuri care să se ajusteze la nevoile tinerilor din ziua de azi. În cadrul instituției, studenții vor putea să învețe de la cei mai buni profesioniști în domeniul, ce trebuie să facă pentru a deveni un influencer de succes. 

Citește și: Ei sunt adevarații influenceri! Au milioane de vizualizări și sume astronomice în conturi

Vestea cea bună e că nu trebuie să fii neapărat student al universității pentru a lua parte la cursurile de influencer, programul fiind deschis pentru oricine din țară. Cursurile de influencer sunt organizate prin Departamentul de formare continuă al Universității „Dunărea de Jos” din Galați și predate în module de 20 de ore. Pentru a urma programa de influencer la nivel «academic», trebuie să scoți din buzunar 3.000 de lei, notează Scena 9. 

Nu rata nici: Partea întunecată a carierei de influencer! Probleme emoționale și instabilitate financiară

Până în prezent s-au înscris deja 100 de doritori, care vor învăța informați legate de tehnica video, dar și chestiuni ce au de-a face cu modul de prezentare, dicție, scris, vorbit. 

„Ăsta e viitorul presei"

Cursanții vor avea parte de profesori precum Cove actor și prezentator TV, Radu Alexandrescu, autorul cunoscutul blog «Pitici Gratis» dar și Dan-Cătălin Predescu, jurnalist și blogger. 

Interesant și: Mihaela Gurău, influencer de succes, dezvăluiri despre culisele noului reality-show «Mâncare pe care»

„Ăsta e viitorul presei. Forma clasică a presei, cea scrisă, nu va mai sta mult printre noi. Sunt cotidiane naționale care mai vând 4-5.000 de exemplare, cât vând eu pe plan local. Dacă asta e tendința publicului, trebuie să ne adaptăm și noi cumva. Rămânem într-o formă de presă clasică, dar care nu mai are public, sau ne adaptăm la ceea ce dorește publicul?" a declarat jurnalistul Dan Cătălin Predescu pentru Scena 9. 

Nu toți influencerii sunt tineri proaspăt ieșiți de pe băncile școlii. Spre exemplu, una dintre cele mai de succes influencerițe din România este Gina Bradea, 55 de ani, care a adunat jumătate de milion de urmăritori pe canalul ei de YouTube. În clipurile ei, Gina Bradea prepară o sumedenie de bunătăți gastronomice, iar înainte să găsească succesul pe social-media a fost cofetar, barman, bucătar, iar prima inițiativă ca influencer a fost publicarea unei rețete pe blogul personal. 

Influencerii din România câștigă sume modice, comparativ cu cei din străinătate

Profesia de influencer în România nu este nici pe departe la fel de bănoasă ca în afară. Vlogerii străini câștigă sume de ordinul milioanelor de dolari, în timp ce în țara noastră, banii sunt mult mai puțin. 
Spre exemplu în luna ianuarie 2022, influencerul care a câștigat cei mai mulți bani din platforma de social-media a fost Codin Maticiuc, cu puțin peste 5.000  euro, urmat de Dorian Popa, potrivit unui clasament neoficial întocmit de Selly. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net