„Nimfomană”, unul dintre cele mai căutate cuvinte în luna iunie. Ce semnifică acesta

2 iulie 2023 11:59   Fapt divers

Ai auzit, probabil, în diverse circumstanțe, făcându-se referire la nimfomanie ca la un ceva cu sens peiorativ. Mai întâi trebuie să aflați ce este nimfomania. Mulți asociază acest cuvânt cu dorința unei femei de a face dragoste oricând, oriunde și în orice fel, dar, în realitate, lucrurile nu sunt atât de simple pe cât cred oamenii.

„Nimfomană” este un derivat al cuvântului grecesc „nymphe + manie” și înseamnă, prin definiție: stare patologică la femei manifestată printr-un libido exagerat și o supraexcitare continuă. Femeia nimfomană nu este neapărat o femeie cu o poftă sexuală foarte mare, ci mai degrabă o femeie permanent nesatisfăcută din punct de vedere sexual, care încearcă să vindece această „deficiență" prin creșterea raporturilor sexuale, în căutarea plăcerii supreme.

Nimfomania, o tulburare psihică

Potrivit psihoterapeuților, nimfomania este o tulburare psihică, de personalitate și nicidecum o afecțiune de ordin fizic, așa cum ar putea considera în mod eronat multe persoane. Se manifestă prin dorința sexuală exacerbată a unei femei și nevoia stringentă de sex, astfel că, o femeie nimfomană nu va fi niciodată satisfacută pe deplin din punct de vedere sexual.

Femeile diagnosticate cu nimfomanie sunt într-o eternă și neobosită căutare a plăcerii sexuale și, din acest motiv, ele nu vor putea fi niciodată fidele unui singur partener de viață. Ea va atinge greu orgasmul și nu va reuși niciodată să își descătușeze pe deplin energia sexuală, fiind mereu convinsă că o partidă de sex poate fi din ce în ce mai bună, de aceea nu are răbdarea necesară să se obișnuiască cu un anumit partener.

Nimfomania nu trebuie confundată cu activitatea sexuală regulată și intensă. Doar pentru că îți place să faci des și mult amor cu iubitul, asta nu te face o nimfomană. În cele mai multe cazuri, nimfomania rezultă din traume din copilărie, complexul oedipian (care simbolizează o relație sexuală inconștientă cu un părinte de sex opus) și un dezechilibru în secreția de serotonină și dopamină în creier. Astfel, femeia nimfomană devine dependentă de extazul neurochimic disociativ provocat de propriul comportament erotic și fantezii. 

Așadar, nimfomania este o afecțiune în adevăratul sens al cuvântului ce are urmări îngrozitoare. Singurul tratament pentru nimfomanie constă în vizita la psiholog sau chiar psihiatru.

Mai multe