O artistă celebră a purtat cea mai lungă pelerină din lume! A ajuns în Cartea Recordurilor

31 iulie 2023 14:24   Fapt divers

Cântăreața panarabă Najwa Karam (57 de ani) a făcut furori la lansarea noului ei album, după ce a venit îmbrăcată cu o pelerină impresionantă. Artista a doborât recordul pentru cea mai lungă pelerină, îmbrăcămintea măsurând o lungime de 55,7 metri.

Zilele trecute, Najwa Karam s-a întâlnit cu fanii ei la Amman, Iordania, cu ocazia lansării noului său album, „Karizma”, acolo unde a devenit în același timp prima cântăreață libaneză care a obținut un titlu în Cartea Recordurilor Guinness.

Najwa și-a botezat pelerina după albumul său, care conține șapte melodii ce prezintă o gamă variată de stiluri muzicale, reflectând capacitatea lui Najwa de a combina fără probleme influențele clasice și cele moderne, păstrând în același timp caracterul distinctiv libanez care i-a definit cariera artistică.

Cine e Najwa Karam

Cariera muzicală a lui Najwa se întinde pe patru decenii. Iată câteva momente importante demne de amintit: în 2000, cel de-al zecelea album al ei Ayoun Qalbi a devenit cel mai bine vândut album al ei. În 2001, albumul ei Nadmanah a vândut milioane de copii în întreaga lume și a câștigat Premiul Murex de Aur - pentru Cel mai bun artist arab.

Până când albumul ei Sahrani a fost lansat în 2003, Najwa s-a impus ca una dintre cele mai de succes cântărețe libaneze și o icoană a muzicii pop din Orientul Mijlociu. Succesul ei a continuat cu albume precum Heda Haki, Am Bemzah Maak și Khallini Shoufak. Ea a colaborat frecvent cu muzicianul și compozitorul Melhem Barakat și cântărețul Wadih El Safi, iar duetul lor „Wakbarna” în 2004 a fost lăudat de critici.

În 2011, Najwa a colaborat cu Sony Entertainment și Rotana pentru a produce primul videoclip muzical 3D din lumea arabă, pentru melodia ei „Ma Fi Nom”.

În 2012, ea a pășit pe covorul roșu la cea de-a 65-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes și de atunci a lansat single-uri și videoclipuri muzicale de succes. Cele mai recente albume ale ei includ Minni Elak în 2017 și Karizma în 2023.  Vedeta s-a bucurat de succes internațional și a cântat inclusiv în Dubai, Muscat, Paris, Kuweit, Londra, Boston, Stockholm, Istanbul, Montreal, Melbourne.

Mai multe