Ea e cel mai mare fan Barbie! Are 15.000 de păpuși

Bettina Dorfmann (62 de ani), din Germania, are cea mai mare colecție de păpuși Barbie din lume, respectiv 15.000 de piese diferite. În anul 2005, ea deținea 2.500 de păpuși, „furând” recordul de la Tony Mattia, din Marea Britanie, care avea doar 1,125 de Barbie.

Bettina Dorfmann și colecția ei de 15.000 de păpuși Barbie
Bettina Dorfmann deține 15.000 de păpuși Barbie (Foto: Guinness World Records)

De atunci, colecția ei a crescut în mod constant. Păpușa Barbie a fost lansată pentru prima dată de compania americană de jucării Mattel, în 1959, și a devenit rapid un fenomen la nivel mondial. Bettina și-a început colecția serios în 1993, dar a primit prima ei păpușă în 1966, când avea doar cinci ani.

„Îmi plac păpușile Barbie pentru că m-am jucat cu ele în copilărie și aceea a fost o perioadă fericită pentru mine”, a declarat femeia, potrivit Guiness World Records. Cea mai rară păpușă din colecția sa este o Barbie originală, din 1959.

Bettina își câștigă existența cu expozițiile de păuși și scriind cărți despre Barbie, dar are și un „spital de păpuși” special, unde repara jucăriile pentru alții. „Doctorul Barbie” continuă să adauge la colecția ei și spune că a comandat deja păpușile lansate pentru noul film, cu Margot Robbie în rol principal.

„Barbie este o oglindă pentru vremurile noastre. Prin ea, putem vedea cum s-a schimbat lumea – inclusiv carierele femeilor din anii 50 până în prezent. În anii 90 am început să-mi repar păpușile mele și să cumpăr piese de schimb pentru ele, precum brațe și picioare. Am făcut-o pentru mine pentru că îmi place să repar jucării. Colecționarii de la târgurile comerciale de jucării au început să mă întrebe dacă îi pot ajuta și pe ei cu păpușile lor Barbie, să le refac părul sau machiajul. Când au întrebat cât costă, am cerut lucruri de care aveam nevoie, cum ar fi pantofi de păpuși.”, a mai spus Bettina Dorfmann. 

Ea cere 5 euro pentru reparații rapide care pot fi făcute la fața locului și 300 de euro pentru cele mai complexe, care necesită mult timp și mai multe piese.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
hotel belona in 1934 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net