O femeie a născut în avion, la 10.000 m altitudine. Cum se simte bebelușul

3 octombrie 2023 14:35   Fapt divers

O femeie de origine asiatică, al cărei nume nu a fost dezvăluit, a născut la bordul unui avion care a decolat din Dubai, Emiratele Arabe Unite, cu destinația Milano, Italia. Potrivit agenției ANSA, bebelușul a venit pe lume pe 30 septembrie, la o altitudine de 10.000 de metri. Conform presei italiene, la bord s-ar fi aflat și un medic chirurg, care a ajutat-o pe mamă să nască în siguranță.

Copilul, care a avut 3 kg la naștere, a fost preluat de un echipaj de urgență de la Spitalul Filippo del Ponte, imediat după ce avionul a aterizat pe Aeroportul Internațional Milano-Malpensa.

Conform medicilor, băiețelul nou-născut și mama lui se află într-o stare de sănătate bună și au fost deja externați din spital/ Părinții copilașului sunt de origine asiatică, dar au rude în nordul Italiei.

O altă femeie a născut în avion anul acesta

Nu este singurul caz de acest gen. În ianuarie anul acesta, o femeie a născut într-un avion, tot al companiei Emirates, care zbura de la Tokyo la Dubai, potrivit Mediafax. În pofida urgenței medicale de la bord, avionul a aterizat normal, pe aeroportul din Emiratele Arabe Unite, unde o Salvare i-au așteptat pe mămică și pe nou-născut. Din fericire, și în acest caz atât mama, cât și copilul s-au simțit foarte bine.

În aprilie 2022, a pățit-o o altă femeie însărcinată, pe nume Lavinia Mounga, care zbura din Salt Lake City spre Hawaii. În timpul călătoriei, în mijlocul Pacificului, a început să intre în travaliu. Printre pasageri se afla și doctorul Dale Glenn, alături de un grup de asistente din secția de nou-născuți a spitalului din North Kansas City. Așa că nașterea s-a produs sub atenta supraveghere a profesioniștilor. Pasagerii au aplaudat când au auzit plânsetele celui mic. 

Mai multe