Schimbări importante în privința bagajelor de mână în avioane. Ce s-ar putea întâmpla cu taxele în UE

Uniunea Europeană se pregătește să facă schimbări semnificative în ceea ce privește bagajele de mână în avioane, cu scopul de a simplifica prețurile biletelor de avion și de a oferi mai multe drepturi pasagerilor. O măsură adoptată de Parlamentul European indică faptul că taxele pentru bagajele de mână, care erau impuse în special de operatorii low-cost, ar putea deveni istorie în curând.

U.E face schimbări în ceea ce privește bagajele de mână în avioane. Foto: Click.
U.E face schimbări în ceea ce privește bagajele de mână în avioane. Foto: Click.

Companiile aeriene vor fi obligate să ofere transportul bagajelor de mână gratuit

Conform acestei măsuri, companiile aeriene vor fi obligate să ofere transportul bagajelor de mână gratuit și să nu mai perceapă costuri suplimentare pentru acestea. Rezoluția adoptată de Comisia pentru Petiții a Parlamentului European stabilește că bagajele de mână sunt esențiale pentru călătoriile aeriene și ar trebui tratate ca atare.

Această decizie vine după o hotărâre din 2014 a Curții Europene de Justiție, care a statuat că bagajele de mână care respectă cerințele "rezonabile" de mărime și greutate fac parte esențială din călătoria cu avionul. Cu toate acestea, hotărârea nu a fost pusă în aplicare până acum.

Ce înseamnă o dimensiune și o greutate "rezonabile" ale unui bagaj de mână

Noua rezoluție nu numai că recomandă eliminarea taxelor suplimentare pentru bagajele de mână, ci și clarificarea pentru pasageri a ceea ce înseamnă exact o dimensiune și o greutate "rezonabile". Standardele privind dimensiunea și greutatea pot varia considerabil de la o companie aeriană la alta, astfel încât această clarificare este așteptată cu nerăbdare de către călători.

Această schimbare majoră în regulile privind bagajele de mână vine ca parte a eforturilor UE de a face călătoria cu avionul mai transparentă și mai echitabilă pentru toți pasagerii. Pasagerii pot privi această decizie cu bucurie, deoarece vor beneficia de mai multe drepturi și vor evita costurile suplimentare pentru bagajele de mână, făcând călătoriile aeriene mai accesibile și mai prietenoase cu bugetul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net