Emoționant! O femeie afgană a născut la bordul unui avion american de evacuare. Decizia salvatoare luată de comandant

Ultima actualizare:

    O femeie afgană a născut într-un avion american de evacuare cu destinaţia Germaniafoto: Twitter
O femeie afgană a născut într-un avion american de evacuare cu destinaţia Germaniafoto: Twitter

O femeie afgană a născut o fetiță într-un avion american de evacuare, cu destinaţia Germania. În tot acest timp, la Kabul, în afara aeroportului, au fost înregistrate şapte decese în busculadele create, relatează BBC.

Duminică, US Air Mobility Command a anunţat pe Twitter că femeia călătorea cu familia din Orientul Mijlociu la baza aeriană Ramstein din Germania, când a intrat în travaliu. După ce au început să apară complicaţii, comandatul aeronavei a decis să scadă altitudinea de zbor pentru a creşte presiunea aerului în interior, ceea ce a ajutat la stabilizarea mamei.

Odată ce avionul a aterizat, medicii militari americani au urcat în avion şi au ajutat la naşterea copilului. Mama şi nou-născutul sunt bine şi au fost duşi la un spital din apropiere. Este vorba despre o fetiță, relatează CNN.

Medical support personnel from the 86th Medical Group help an Afghan mother and family off a U.S. Air Force C-17, call sign Reach 828, moments after she delivered a child aboard the aircraft upon landing at Ramstein Air Base, Germany, Aug. 21. (cont..) pic.twitter.com/wqR9dFlW1o — Air Mobility Command (@AirMobilityCmd) August 21, 2021

Medical support personnel from the 86th Medical Group help an Afghan mother and family off a U.S. Air Force C-17, call sign Reach 828, moments after she delivered a child aboard the aircraft upon landing at Ramstein Air Base, Germany, Aug. 21. (cont..) pic.twitter.com/wqR9dFlW1o

— Air Mobility Command (@AirMobilityCmd) August 21, 2021

Șapte decese în rândul civililor afgani

Ministerul britanic al Apărării a confirmat, duminică, şapte decese în rândul civililor afgani aflaţi în mulţime în afara aeroportului din Kabul, oamenii încercând disperat să plece din ţară după ce talibanii au preluat controlul. „Condiţiile la faţa locului rămân extrem de provocatoare, dar facem tot posibilul să gestionăm situaţia cât se poate de sigur”, a transmis un purtător de cuvânt, potrivit News.ro.

Aproximativ 4.500 de trupe americane au temporar controlul asupra Aeroportului „Hamid Karzai” din capitala afgană, sprijinite de 900 de soldaţi britanici care se află acolo ca parte a eforturilor de a asigura zborurile de evacuare.

Haosul creat în afara şi pe aeroport în ultimele zile a fost captat în imagini care au făcut înconjurul lumii. Guvernele străine încearcă să îşi evacueze personalul şi colegii afgani eligibili.

Militanţii talibani au instalat puncte de control în jurul perimetrului aeroportului şi au blocat afganii fără documente de călătorie să pătrundă.

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat pentru Mail on Sunday că „nicio naţiune nu va putea să scoată pe toată lumea de acolo”.

Între timp, Josep Borell, şeful pe politică externă al UE, a spus că este „imposibil din punct de vedere matematic” ca 60.000 de oameni să fie evacuaţi până la finalul lunii.

Citește și:

Cine e tânărul de 19 ani care a căzut dintr-un avion american, care decola din Kabul

Disperare pentru avioanele vieţii! Mii de afgani au luat cu asalt aeroportul din Kabul, după teroarea instaurată de talibani

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net