Orașul care n-are candidați la primărie. Nimeni nu vrea să ocupe această funcție

25 octombrie 2024 18:00   Fapt divers

Situație incredibilă într-un oraș din Saskatchewan, Canada, care se confruntă cu un obstacol major în perioada premergătoare alegerilor municipale din noiembrie: nimeni nu candidează pentru funcția de primar.

Alegerile au loc pe 13 noiembrie

În timp ce multe orașe din Saskatchewan au mai diferite nume pe buletinul de vot pentru primar, un oraș speră ca măcar un candidat să facă un pas înainte pentru alegerile municipale.

Oficialii din Kyle au declarat că primarul George Williams, care a fost ales în noiembrie 2021, se retrage anul acesta și, până acum, niciun candidat nu s-a prezentat pentru acest post. De asemenea, un loc deschis în Consiliul Local nu are nominalizați, relatează site-ul upi.com. Kyle este un oraș la aproximativ 70 de kilometri nord de Swift Current.

Directorul administrativ, Amber Dashney, a declarat că au fost lansate două runde de cereri pentru a căuta nominalizări pentru primar, dar până acum nimeni nu s-a înscris. „Este puțin îngrijorător, dar sunt încrezător că cineva va face un pas înainte”, a spus Dashney pentru CKOM-AM. Consiliul va selecta un viceprimar care să se ocupe de sarcinile biroului dacă nimeni nu candidează pentru funcția de primar la alegerile din 13 noiembrie.

„La acea întâlnire, vom decide asupra unei date pentru alegeri parțiale și vom continua convocarea unei alegeri parțiale până când vom ocupa postul de primar și celălalt loc de consilier”, a adăugat Dashney.

Gordon Barnhart, fostul președinte al Asociației Municipalităților Urbane din Saskatchewan (SUMA), a explicat că acest lucru se mai întâmplă din când în când în orașele mici. „Nu sunt sigur dacă este ceva obișnuit, dar sigur nu este neobișnuit”, a spus el pentru CKOM. El a subliniat că poate fi destiș de dificil pentru comunitățile mici să găsească destui oameni dornici și capabili să candideze pentru primar sau pentru consiliu.

Mai multe