Orașul din țara noastră care ascunde grote, tuneluri misterioase și lacuri subterane. Puțini români îi cunosc secretele
În România există un oraș care ascunde grote, tuneluri misterioase și lacuri subterane. Este una din cele mai vizitate și apreciate destinații din țara noastră, dar puțină lume îi știe secretele.
Brașovul are o istorie fascinantă! Printre misterele orașului se află lacurile subterane sau tunelurile care străbat centrul istoric. Cetatea medievală a Braşovului avea o reţea de tuneluri, care făcea legătura între bastioanele de apărare ale vechiului burg. În decursul timpului, pornind de la tunelurile şi grotele descoperite, s-au ţesut multe legende controversate.
Cantacombele din zona După Ziduri
În septembrie 2020, au fost deschise catacombele din preajma Turnului Alb din Brașov, devenind astfel atracții turistice cu acte în regulă. Situate în zona După Ziduri, catacombele reprezintă o rețea de tuneluri din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, scrie adevărul.ro.
La intrare, vizitatorii primesc un pliant cu traseele din aceste catacombe, precum și cu o serie de informații despre istoria acestor tuneluri săpate în stâncă. Acestea au fost amenajate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și au servit drept adăpost brașovenilor din Centrul Istoric pe timpul bombardamentelor.
Tuneluri către Biserica Neagră
În zona Piaţei Sfatului sunt mai mutle guri de tunel. Unul dintre acestea se spune că ducea către curtea Liceului de Artă. De asemenea, în pivniţa Casei Mureşenilor se află intrarea astupată a unui tunel subteran, care se zvonea că trece pe sub Piaţa Sfatului şi de acolo spre Republicii, până sub Tâmpa, dar nimeni nu confirmă aceast lucru. De asemenea, în primi ani de după Revoluţia din 1989, presa locală scria că şi din Biserica Neagră s-ar face acces către trei tuneluri.
Legenda cu vrăjitoare din Piața Sfatului
În Evul Mediu, în Brașov, în Piața Sfatului erau judecate vrăjitoarele. Începând cu secolul al XVI-lea s-au tot ținut procese împotriva vrăjitoriei care aveau ca urmare arderea pe rug, scufundarea în apă cu legarea de greutăți de picioare, spânzurarea sau omorârea cu pietre.
Într-o lume medievală dominată de frica de diavol și orice era inexplicabil, se ținea un adevărat spectacol în care femeile bănuite că ar avea legatură cu Satana erau aruncate în lacul aflat pe atunci în fața Prefecturii, cu greutăți legate de picioare, spre plăcerea publicului, venit să vadă dacă ele se vor ridica la suprafață sau nu.
Aici între anii 1967-1987 pavajul s-a surpat și trei camioane s-au prăbușit în subteran dezvăluind gropi de alimente datând din Evul Mediu. Aceste provizii erau ascunse de localnici în caz de asediu, iar locația lor era știută de doar trei oameni din oraș.