Pașaportul poate să-ți facă praf vacanța. Românii au pățit-o deja: „Nu încurajez pe nimeni să riște așa cum am făcut eu”

24 octombrie 2024 6:06   Fapt divers

Până de curând, românii aveau nevoie de pașaport pentru a călători în Turcia, una dintre destinațiile turistice preferate.

Începând din această vară, însă, a fost introdusă o nouă regulă care permite cetățenilor români să intre în Turcia doar cu buletinul, eliminând astfel multe neplăceri.

Totuși, această regulă nu se aplică minorilor sub 14 ani, care au nevoie în continuare de pașaport, iar acesta trebuie să aibă o valabilitate de minimum șase luni înainte de intrarea în Turcia.

Ce a pățit o familie de români în Turcia 

O familie de români a fost surprinsă de această cerință în timpul vacanței. În momentul sosirii, mama a descoperit că pașaportul copilului său nu îndeplinea cerința de valabilitate, având mai puțin de trei luni până la expirare.

Ea a relatat experiența pe un grup de Facebook dedicat călătoriilor în Turcia, dorind să tragă un semnal de alarmă pentru alte familii care ar putea trece printr-o situație similară.

În postarea sa, intitulată „Călătorie în Turcia cu pașaportul valabil mai puțin de șase luni”, autoarea a explicat că, deși a riscat să călătorească fără să respecte această regulă, nu recomandă nimănui să facă același lucru.

Ajunsă acolo oficialii de la vamă i-au solicitat să plătească o taxă de viză de 150 de euro pentru a rezolva problema. Ea a menționat că această sumă ar fi fost suficientă pentru emiterea a trei pașapoarte noi și a subliniat că a preferat să plătească această taxă decât să piardă vacanța în valoare de 2.000 de euro.

Cazul nu este singular, mulți români confruntându-se cu situații similare la frontieră. Unii au fost nevoiți să plătească taxa de viză, în timp ce alții au trecut fără probleme, fie din cauza neatenției oficialilor vamali, fie pentru că aceștia au ales să ignore regula.

Citește mai multe detalii pe Adevărul.ro. 

Mai multe