Ce pățeau în trecut oamenii care făceau sex în timpul Postului! Pedepsele erau crunte
Încă din antichitate, preoții au avut grijă să transmită regulile aspre ale Postului, perioada în care oamenii se purifică atât trupește, cât și spiritual. Din dorința de a li se ierta păcatele sau mai mult de teama pedepselor care le erau promise dacă încălcau regulile, ei făceau tot posibilul să respecte aceste cutume.
Relațiile sexuale erau complet interzise complet, iar abaterea de la această regulă atrăgea după sine pedepse dure. Mai mult decât atât, un altfel de păcate avea aceeași gravitate ca și omorul. Iată cum erau chinuiți oamenii care își satisfăceau poftele carnale în perioada Postului.
Ce pedepse prevedea manualul de penitență al arhiepiscopului Theodore
Arhiepiscopul creștin Theodore a fost cel care a interzis relațiile sexuale în anumite perioade de timp cum ar fi perioada Postului, dar și pe cele care erau consumate în afara căsătoriei.
Conservatorismul Bisericii a impus de-a lungul oamenilor reguli care era aspru pedepsite odată cu încălcarea lor.
Odată cu evoluția societății, viziunea oamenilor a căpătat o altă conotație, astfel că sexul nu mai este pedepsit atât de aspru, precum se întâmpla în trecut.
În manualul de penitență al arhiepiscopului Theodore erau înșirate pedepsele crunte pe care păcătoșii trebuiau să le săvârșească în vederea iertării păcatelor comise. Sexul făcut în alte circumstanțe decât cele permise de biserică era considerat o greșeală atât de mare precum omorul, însă cele mai aspre pedepse le erau aplicate celor care practicau sexul oral.
Astfel, cei care încălcau această regulă urmau a fi judecați, ca mai apoi fiind nevoiți să facă penitență pe viață.
,,Cel care adesea comite mari păcate, cum este crima, jurământul fals, sexul diavolesc cu femei sau cu animale, va trebui să se lepede de acele fapte rele şi să meargă într-o mănăstire, să se pocăiască pentru tot restul vieţii. Cine va spurca faţa altuia, acesta este răul cel mai mare. Cel care va fi judecat de aceasta va trebui să facă penitenţă pentru toată viaţa”, apare notat în canoanele arhiepiscopului, potrivit Adevărul.