Top 5 alimente care îți afectează viața sexuală. Încetează să le mai consumi!

Așa cum există numeroase produse care îmbunătățesc viața sexuală, așa există și anumite produse pe care specialiștii recomandă să le evităm dacă vrem să ne bucurăm de o viață sexuală activă. 

cuplu sex jpg

Potrivit Healthline, cei de la Lifesum, o aplicație populară de monitorizare a sănătății cu sediul în Suedia, a analizat datele utilizatorilor săi pentru a afla care sunt alimentele cele mai populare ce se consumă înainte și după sex (în decurs de două ore sau mai puțin).

Din cele 2.563 de alimente care au fost menționate, ciocolata a fost cea mai populară. Cele mai populare alimente au fost apoi, în ordine: roșiile, pâine, mere, cartofi, cafea, banane, vin, brânză, căpșuni.

Ei bine, știm că pentru a avea o viață sexuală fericită este nevoie să avem grijă atât la alimentație, cât și la programul de antrenamente fizice pe care îl facem. 

Alimente de evitat pentru o viața sexuală fericită

Frida Harju, nutriționistul intern al aplicației de sănătate și fitness Lifesum le-a explicat celor de la Cosmopolitan ce alimente nu trebuie să consumăm înainte de sex. În general alimetele procesate și cele cu mult zahăr afectează profund sănătatea, și implict viața sexuală

alcool silueta jpg

Alcool

Alcoolul nu este sănătos din multe puncte de vedere, iar consumat în cantități excesive duce la probleme grave de sănătate, iar acesta trebuie consumat cu grijă. Alcoolul consumat cu moderație nu dăunează libidoului. Cu toate acestea, consumul excesiv de alcool poate provoca dificultăți de erecție la bărbați sau probleme în atingerea orgasmului, atât la bărbați, cât și la femei. De asemenea, alcoolul în exces vă poate face somnoroși și neinteresați". Explică specialiasta. Mai mult, un studiu din 2018 publicat in Archives of Sexual Behavior a concluzionat că femeile participante la studiu au raportat mai puțină lubrifiere vaginală după ce au consumat alcool.

carne rosie 5 jpeg

Carnea roșie

Interesant este faptul că unele tipuri de carne roșie pot conține hormoni sau antibiotice adăugate, care pot dezechilibra nivelul natural de hormoni al unui bărbat dacă sunt consumate în cantități mari", ne informează Frida. Nu ne bucură prea tare având în vedere că o cină romatincă la restaurant unde comanzi o friptură bună, sună destul de bine. Totuși, consumată în cantități mici, nu afectează libidoul. De asemenea, orice carne prăjită în ulei trebuie evitată. 

branza (shutterstock) jpg

Brânza

Un alt deliciu de la care să ne abținem dacă ne dorim o viață sexuală fără probleme. Deși brânza este absolut delicioasă, mai ales atunci când ai un platou atent selectat, dar aceasta poate da peste cap hormonii, din nou, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, afectând testosteronul și estrogenul, ceea ce, la rândul său, scade libidoul", spune Frida.

Cartofi prajiti Foto shutterstock 782040517 jpg

Cartofi prăjiți

Nu numai că alimentele grase sunt rele pentru o dietă sănătoasă, dar ne pot afecta și apetitul sexual", ne sfătuiește Frida. "Se știe că grăsimile trans care se găsesc în majoritatea alimentelor prăjite scad libidoul atât la bărbați, cât și la femei, prin creșterea producției anormale de spermă la bărbați și interferează cu gestația la femei.", a mai adăugat specialista.

1 popcorn jpg jpeg

Popcorn

Știm că o întâlnire la cinema, urmată de o seară plină de pasiune pare un plan bun, însă aveți grijă să nu consumați popcorn dacă vreți o seară de vis. Această gustare poate dăuna libidoului. Substanțele chimice folosite în căptușelile pungilor de popcorn au fost legate de scăderea apetitului sexual. Pungile de popcorn conțin acizi perfluoroalchilici, care scad numărul de spermatozoizi la bărbați și scad libidoul la femei".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
pasca sorin bontea jpg
horoscop webp
omleta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net