Povestea rochiei de mireasă a Elisabetei a II-a. 300 de femei au lucrat zi și noapte

13 septembrie 2022 12:49   Fapt divers

Cea mai așteptată nuntă din Mare Britanie postbelică a fost, cu siguranță, cea a Elisabetei a II-a cu Philip. Pe 20 noiembrie, Elisabeta a II-a s-a căsătorit cu Philip, în cadrul unei ceremonii fastuase, iar rochia de mireasă pe care purtat-o a fost realizată cu mari eforturi. 

Rochia Reginei Elisabeta a II-a a fost creată cu mare atenție și cu foarte multă discreție. S-a zvonit faptul că designerul Norman Hartnell, unul dintre cei mai mari designeri de modă din Anglia la acea vreme, a fost nevoit să acopere ferestrele studioului său pentru a preveni ca cineva să spioneze procesul de fabricație a rochiei pe care Elisabeta avea să o îmbrace în ziua cea mare. Nu mai puțin de 350 de femei au lucrat zi și noapte pentru ca Elisabeta a II-a să îmbrace rochia în ziua nunții cu prințul Philip. 

Astăzi, miresele probează rochia de mai multe ori înaintea nunții pentru a se asigura că aceasta li se potivește de minune, însă regina nu a avut această ocazie și a stat cu emoții până în ultimul moment. A primit rochia chiar în dimineața ceremoniei, iar suverana s-a bucurat nespus când a constatat că arată ca o zână și nu mai sunt utile alte modificări suplimentare! 

Rochia Elisabetei a II-a a avut un detaliu interesant 

Articolul vestimentar pe care l-a purtat suverana în ziua nunții cu prințul Philip a fost unul de o frumusețe nemaivăzută. Un detaliu care iese în evidență pe rochie și voal este reprezentat de cele 10.000 de perle, toate cusute manual într-un model floral. Puteam să ne imaginăm efortul supraomenesc pe care l-au depus crotioresele pentru ca Elisabeta a II-a să aibă o apariție fără de cusur! 

Pentrua afla mai multe detalii despre rochia de mireasă a Elisabetei a II-a, puteți accesa clickpentrufemei.ro.  

Sursă foto: Gettyimages

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!          

Mai multe