Povestea tristă a statuii unei mame care își strânge copiii în brațe. Oamenii sunt înfiorați și spun că mormântul e bântuit: „Se aude uneori cum plânge”

3 mai 2024 14:49   Fapt divers

În cimitirul Dumbrava din Buzău se înalță o statuie misterioasă, care a dat naștere la numeroase legende și povești înfricoșătoare. Monumentul impresionant, ce reprezintă o mamă ce-și strânge la piept cei șase copilași, stârnește fiori și curiozitate celor care ajung să afle despre povestea sa tulburătoare.

Povestea mormântului bântuit din Buzău. Statuia unei mame care își strânge copiii în brațe

Totul s-ar fi petrecut în urmă cu un secol. Se spune că mama și copiii săi au fost victimele unui blestem cumplit. Povestea circulă din generație în generație, iar variantele acesteia sunt diverse și pline de mister. Unii cred că femeia ar fi fost urmărită de un destin tragic, pierzându-și toți cei șase copii după naștere, chiar de Crăciun. Alții susțin că întreaga familie a fost otrăvită cu ciuperci, în timp ce alte legende povestesc despre un bărbat care și-ar fi măcelărit propriii copii și soția.

Se aude uneori cum plânge. Fel de fel de lucruri…Așa…Anormale. S-ar putea, într-o oarecare măsură, să fie bântuit”, a spus un bărbat care crede că locul ar fi blestemat, potrivit stiridebuzău.ro

O altă variantă a legendei relatează că mama, rămasă singură după tragedie, și-ar fi pierdut mințile de durere și singurătate. Se spune că și-a petrecut zilele plângând și suferind, până când a murit în somn, fiind găsită cu chipul și perna pline de lacrimi.

Sunt variante conform cărora familia îngropată aici ar fi fost a meşterului care a construit gardul cimitirului Dumbrava", a precizat istoricul Valeriu Nicolescu.

Familia femeii a decis să comande un monument funerar pentru a aduce aminte întregii lumi despre tragedia lor. Cu trecerea anilor, locul de odihnă eternă a fost transferat altor proprietari, însă aceștia nu au demolat statuia sau ansamblul sculptural. Astfel, monumentul a rămas neclintit și în zilele noastre. Deși nimeni nu a reușit să confirme definitiv povestea din spatele mormântului, acesta continuă să atragă sute de turiști în fiecare an la cimitirul Dumbrava din Buzău. 

Mai multe