Prețurile uriașe cu care se vând produsele românești într-una dintre cele mai scumpe țări din Europa: „Uite mă, covrigi de Buzău”

3 octombrie 2024 17:04   Fapt divers

Cătălin Stănciulescu, cunoscutul vlogger de pe YouTube a fost de curând în Suedia, unde a avut surpriza să găsească mai multe alimente românești într-un supermarket.

„Uite mă, covrigi de Buzău”

Cunoscut pe YouTube ca „Backpackyourlife”, Cătălin Stănciulescu a întâlnit doi tineri stabiliți de mai mult timp în Suedia, iar împreună au făcut un tur într-un supermarket în care se găseau mai multe produse românești. Mai mult, aceștia au observat cum rușii și polonezi cumpără mâncarea făcută în România.

„Am venit acum la un supermarket în care cică o să găsim niște produsele de la Cristim. Mititei, auzi, da? Hai să vedem Matache Măcelaru. Uite și 7 Days. Trebuie să scrie în română Dar nu scrie. Uite, mă, covrigi de Buzău. 19,95 coroane. Asta înseamnă 2 euro, nu? 2 euro Nu știu cât sunt în România”, a spus Cătălin Stănciulescu, pe YouTube.

Cei 3 au găsit, de asemenea, pateul românesc și gulașul ardelenesc, dar și alte produse fabricate la noi.

„Pate de pui. Scrie în română, frate. Deci ăsta e la fel, trei euro. Mă gândesc că ăsta poate în România e un euro jumate. Uite și Ardealul. Voi să nu vă speriați că filmez așa, dar filmez așa că nu vreau să vadă lumea pe aici. Ardealul, pateul fainoșoag. Să mor eu Fainoșoag! N-ai cum așa ceva. Ia uitați Gulaș, frate, tocăniță. Gulaș ardelenesc de porc. Tocăniță de pui, asta e 6 euro. Bă, ăsta e scumpă de tot. Asta cred că e 2 euro în România”, a mai spus acesta.

Produsele românești, mai scumpe în supermarketurile din Suedia

Cei doi tineri, Alex și Lorena l-au condus pe Cătălin la un raft unde se aflau mici importați tot de la noi din țară. Evident, prețul a fost mult mai mare decât în România, respectiv 11 euro, adică aproape 55 de lei.

„Uite-mă că nu m-ai mințit. M-au adus la mici. Să vedem cât. Uite, de la Matache Măcelaru. Nu știu, credeam că zici la mișto. 110 coroane. 10 euro, 11 euro mici Matache Măcelaru. Și uite acolo, Cristim. Da, tare, ia uitați, frate Salam Sinaia. Tobă cu ciolan. Uite, salamul ăsta. Parizer, uite, e 5 euro. Bă, dar e scump, da, așa e că sunt importate. Uite și salată de icre de crap, e 2,5 euro. Uite și telemea, e de capră. Salam Victoria, polonezi”, au adăugat ei.

Mai multe