#Alexandru Arșinel

Priveghiul maestrului Alexandru Arșinel începe astăzi, la Teatrul Constantin Tănase, din București

30 septembrie 2022 11:21   Fapt divers
Ultima actualizare:

Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, din București, va deveni loc de pelerinaj, în memoria maestrului Alexandru Arșinel, începând cu după-amiaza zilei de vineri, 30 septembrie.

Priveghiul regretatei Stela Popescu a fost organizat în același loc

Anunțul a fost făcut chiar de directorul teatrului și bunul prieten al lui Alexandru Arșinel, actorul Vasile Muraru. Astfel, locul va căpăta o încărcătură și mai melancolică, întrucât în același loc a fost organizat și priveghiul regretatului Nae Lăzărescu, în 2013.

La acea vreme, Alexandru Arșinel era director, și, chiar dacă tocmai fusese supus unui transplant, actorul a reușit, alături de Vasile Muraru să organizeze priveghiul colegului și prietenului lor.

Citește și: Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu, dar nu pe Aleea artiștilor. Când și-a aranajt locul de veci

La orele serii, imediat după apus, la priveghiul lui Nae Lăzărescu și-a făcut apariția Stela Popescu. Cu o mimică împietrită și cu glasul înecat de tristețe, cum a pășit în holul teatrului a exclamat „Vai, dar ce se petrece aici? Nae!” Toți cei care au fost prezenți au înmărmurit în fața scenei triste.

Înmormântarea va avea loc duminică, 2 octombrie, la Bellu

Patru ani mai târziu, tot iarna, în același loc era organizat priveghiul Stelei Popescu. Alexandru Arșinel, dărâmat de durere, a rostit un discurs de adio, pentru cea care îi fusese parteneră de scenă, timp de atâtea generații.

Teatrul Constantin Tănase rămâne un templu al comediei și al divertismentului, așa cum a fost construit de fondatorul celebrului „Cărăbuș”. Din când în când, în astfel de momente dramatice, în același loc, îi cinstim pe cei care ne-au încântat cu prestațiile lor artistice, ani la rând.

Vezi și: Alexandru Arșinel, în urmă cu aproape un an: „Mi-ar fi plăcut să las urme pozitive pentru România”

Duminică, 2 octombrie, maestrul va fi înmormântat la Cimitirul Bellu, din București. Alexandru Arșinel a pregătit cavoul încă din anul 2013. Locul de veci nu este pe Aleea actorilor, ci în zona de sud a cimitirului, lângă o arteră principală, din apropierea Capelei Bellu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe