Produce colagen și crește imunitatea: puterea celui mai consumat fruct la nivel mondial. Un adevărat miracol

24 septembrie 2024 8:51   Fapt divers
Ultima actualizare:

Este unul dintre cele mai consumate fructe tropicale din lume. Are o compoziție nutrițională excelentă care poate ajuta sistemul imunitar al organismului să funcționeze corect. Și nu numai atât, este și un excelent antioxidant care ajută la combaterea stresului oxidativ precum și a radicalilor liberi datorită compușilor săi bioactivi, necesari pentru menținerea sănătății. Fructul este cel mai consumat la nivel mondial și are 10.000 de soiuri, dar unul este peste toate.

O comoară biologică

Este un fruct minune cu beneficii însă necunoscute în totalitatea lor, deși este extrem de popular și consumat la nivel mondial.

Cu peste 1.000 de soiuri disponibile, el prezintă beneficii remarcabile pentru sistemul imunitar, ajutând organismul să funcționeze la capacitate maximă.

Beneficiind atât de proprietăți revitalizante pentru piele și producția de colagen, cât și de capacitatea de întărire a sistemului imunitar, acest fruct extraordinar devine o alegere ideală pentru cei care își doresc să sprijine sănătatea lor în mod natural și eficient, scrie huffingtonpost.es.

Mango este o adevărată comoară biologică cu beneficii remarcabile pentru sănătatea generală a organismului.

Beneficiile pe larg ale fructului mango

• Intareste sistemul imunitar , datorita continutului ridicat de vitamina C si A, crescand nivelul de aparare al organismului. De asemenea, oferă o cantitate bună de vitamina E și grupa B, care întăresc și sistemul imunitar.

• Favorizează digestia , datorită bogăției sale în fibre alimentare, îmbunătățește tranzitul intestinal, favorizând digestia.

• Îmbunătățește sănătatea părului și a pielii , datorită conținutului său de vitamine A, C și grupa B. Vitamina C contribuie la sinteza colagenului, oferind elasticitate pielii.

Pe lângă aceste beneficii, fructul de mango are și un conținut semnificativ de potasiu, care este esențial pentru menținerea echilibrului electrolitic și pentru reglarea tensiunii arteriale.

Prin urmare, consumul a 3/4 de cană de mango oferă 8% din vitamina A zilnică, 8% din vitamina B6 zilnică și 50% din vitamina C zilnică. 

Există peste 1.000 de soiuri de mango, dar Osteen este cel mai cultivat în Europa, și anume în Spania. Condițiile meteo sunt optime doar în două zone din Peninsula Iberică; Andaluzia și Insulele Canare.

Dimensiunea fructului este între 350 și 500 de grame și se caracterizează prin pulpa de bună calitate gustativă și pielea lor parțial sau complet roșie.

Totuși, clasamentul vânzărilor de mango este condus de India, urmată de Mexic, Brazilia și Pakistan. Spania, cu soiul ei bogat în nutrienți, este pe locul 20.

Mai multe