Regele celebru care a primit, chiar și pe patul de moarte, o scrisoare de la amanta lui. Ce îi scrisese femeia

3 iunie 2024 19:38   Fapt divers

Istoria nu este plină doar de evenimente care au rămas în amintirea oamenilor, ci și de controverse în care erau implicați regii și diversele lor amante. Multe dintre ele au avut o puternică influență la curtea regală, așa că multe dintre atribuțiile acestora erau asemănătoare cu cele ale soțiilor regilor. 

Astăzi amintim de unul dintre cei mai remarcați regi, și de povestea de dragoste trăită în brațele altei femei în afară de soția sa. 

Maria Fitzherbert a fost amanta regelui George al IV-lea

Unele dintre cele mai triste povești de iubire au fost cele în care, din diverse motive, cei implicați ajungeau să se despartă. Despărțirile și suferințele din dragoste au marcat inimile multor oameni, indiferent dacă vorbim despre regi sau persoane de rând. 

Maria Fitzherbert și regele George al IV-lea au format unul dintre cele mai controversate „cupluri” din istorie. Înainte de a deveni amanta regelui, Maria Fitzherbert rămăsese văduvă de două ori înainte de a face parte din înalta clasă socială din Londra. Aceasta l-a cucerit pe Prințul de Wales, care era cu șase ani mai mic decât ea. 

Istoria ne spune faptul că Prințul de Wales fusese îndrăgostit până peste cap de Maria Fitzherbert. Astfel, acesta a început o serie de insistențe la adresa ei, până când a convins-o să se căsătorească cu el, în ciuda faptului că regele nu era de acord cu acest lucru. Relația lor a ajuns la final din cauza unor datorii pe care Prințul trebuia să le plătească. Era vorba de 60.000 de lire sterline și singura condiție pentru a fi plătită datoria a fost ca el să rupă orice legătură cu Maria. 

Pe patul de moarte, George o avea tot pe Maria în mintea sa, și o scrisoare pe care o primise din partea acesteia prin care îi spunea că speră că își va recăpăta în cât mai scurt timp sănătatea. 

Mai multe