Ce secret rușinos ascundea unul dintre cei mai puternici regi. La ce gest recurgea

Ultima actualizare:

Christian al VII-lea a fost rege al Danemarcei și al Norvegiei, Duce de Schleswig și Holstein din 1766 până la moartea sa. A avut o domnie controversată deoarece suferea de o tulburare psihică. Istoria ne arată că invitații care mergeau la recepțiile lui erau bătuți sau umiliți de către rege, care se distra de minune aruncând cu mâncare în ei.

Christian al VII-lea Foto: Wikipedia
Christian al VII-lea Foto: Wikipedia

 Christian al VII-lea, rege al Danemarcei 

În ciuda faptului că toată lumea îl credea nebun, Christian al VII-lea a urcat la tronul Danemarcei în anul 1766, scrie cracked.com. Suspiciunea aceasta de nebunie ar putea avea legătură cu faptul că la orice masă regală, acesta începea să îşi bată oaspeţii cu mâncare. Christian a avut o domnie relativ normală, înainte de a dezvolta o dependenţă stranie.

Tulburarea de care suferea regele 

Acesta a început să fie obsedat de masturbare, atât de tare încât activităţile sale de zi cu zi erau grav afectate. Medicii au declarat chiar că această dependenţă i-ar putea afecta regelui sănătatea. Aceştia au încercat să îl convigă de faptul că obiceiul l-ar putea face infertil sau l-ar putea opri din creştere. Regele ajunsese chiar să îşi lovească oaspeţii peste faţă, fără niciun motiv sau să sară peste ei înainte ca aceştia să apuce să plece. Medicul personal al lui Christian a fost nevoit chiar să îi "smulgă" regatul din mâini, explicând că regele nu mai are discernământ şi nu mai poate lua decizii.

Cum a fost căsătoria regelui 

Christian al VII-lea s-a căsătorit cu sora regelui englez George al III-lea, Caroline Mathilda (1751-1775). Din perspectiva fetei de 15 ani, această căsătorie și mutarea în regatul scandinav au fost o adevărată tragedie. La început, se părea că noua soție avea o influență benefică asupra regelui. În scurtă vreme, însă el a revenit la vechile vicii.

Legătura dintre medicul Struensee și rege

Cu 2 ani înainte, regele-adolescent Christian îl alesese pe germanul Johann Friedrich von Struensee ca medic personal. Se pare că tânărul medic a știut nu numai să câștige încrederea regelui (care suferea de tulburări psihice), dar și afecțiunea reginei, pe care şi-o făcuse amantă. Ascensiunea doctorului la Curte a fost inevitabilă; curând ambițiile sale politice au fost evidente tuturor. În 1770 a fost numit ministru de stat, bucurându-se de o putere fără precedent.

Aventura pe care doctorul Struensee o avea cu regina era un secret cunoscut tuturor, dar regele nu părea să fie afectat de această dezonoare. În acel moment, mama vitregă a regelui, Maria Juliana, a pus bazele unei alianțe cu aristocrația înlăturată. Un scandal care îi implica pe Christian și pe Caroline Matilda ar fi putut mări șansele fiului ei de a accede la tron.

În noaptea de 16-17 ianuarie 1772, un grup de conspiratori a pătruns în dormitoarele regelui obligându-l să semneze ordine de arest pe numele lui Struensee și al Carolinei Matilda. Procesul ce a urmat nu a oferit destule dovezi în privința conduitei nefaste a doctorului. Când a recunoscut, se presupune că sub tortură, adulterul comis cu regina, a fost condamnat la moarte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net