Rochie purtată de Prințesa Diana, vândută pentru o sumă-record!

19 decembrie 2023 14:51   Fapt divers

O rochie care a aparținut Prințesei Diana a stabilit un nou record în ceea ce privește prețul de vânzare la licitație. Suma obținută pentru ținuta sa de seară a depășit 1,14 milioane de dolari, cu 11 ori mai mult decât estimarea inițială de 100.000 de dolari.

Aceasta este cea mai scumpă rochie a Prințesei Inimilor vândută vreodată la licitație, conform BBC

Rochia , creată de designerul Jacques Azagury, este formată dintr-un corset din catifea neagră, brodat cu stele albastre, și o fustă din voal.

Prințesa Diana a îmbrăcat pentru prima dată această rochie de seară în Florența, în 1985, și a fost fotografiată purtând-o un an mai târziu, în timpul unei vizite la Vancouver. Recordul precedent a fost deținut de o rochie din catifea, semnată de designerului Victor Edelstein, purtată de Prințesa Diana în anul 1991, care a fost vândută pentru suma de 604.800 de dolari, la o licitaţie din luna ianuarie.

S-a vândut și o bluză care a aparținut Prințesei Diana

De asemenea, la aceeași licitație a fost cumpărată pentru 381.000 de dolari și o bluză roz din crep, purtată de Lady Di într-un portret de logodnă din 1981.

Bluza roz are un guler în formă de volan și pliuri largi în față și a fost surprinsă pe film de fotograful regal Lord Snowdon. S-a vândut cu 381.000 dolari, de aproape patru ori mai mare decât estimarea inițială de 80.000 dolari.

Hainele vedetelor de la Hollywood scoase la licitație au inclus o rochie Givenchy purtată de Audrey Hepburn în comedia din 1963, „Charade”, o rochie fără mâneci purtată de Gloria Swanson în filmul alb-negru din 1950, „Sunset Boulevard”,  și rochia de marinar a lui Barbra Streisand purtată în anii 1960, cu ocazia lansării albumului „My Name Is Barbra”. 

Mai multe