S-a deschis hotelul din adâncuri, unde poți dormi la 419 m sub pământ! Cât costă o cameră

8 iunie 2023 12:45   Fapt divers

Hotelul Deep Sleep, care în traducere înseamnă somn profund, a fost inaugurat recent în Snowdonia, din Marea Britanie. Cei mai curajoși pot dormi la o adâncime de 419 metri, însă pentru a ajunge acolo, clienții hotelului trec printr-o adevărată aventură. Experiența nu este recomandată claustrofobilor!

Este considerat hotelul aflat la cea mai mare adâncime din lume și a fost construit de compania Go Below, relatează tabloidul britanic Metro. O singură noapte de ședere pentru doi într-o cabină privată costă 437 de dolari, în timp ce prețul în camerele tip grotă, care au fost construite direct în stâncă, ajunge la 685 de dolari. Chiar dacă un oaspete vine singur, va trebui să plătească prețul pentru două persoane, conform regulilor hotelului. 

Camerele pot fi rezervate doar pentru o singură noapte

Hotelul se poate rezerva doar pentru o noapte, de sâmbătă până duminică dimineața, iar a ajunge în cameră este departe de a fi relaxant. La sosirea la Baza Tanygrisiau de lângă Blaenau Ffestiniog, oaspeții vor fi întâmpinați de un angajat al hotelului. De acolo, urmează o călătorie de 45 de minute în sus în munți, iar la clienții primesc o cască, o lanternă, un ham și cizme, înainte să se aventureze în adâncuri.

Da, ați citit bine! Pentru a ajunge în mina unde este localizat hotelul Deep Sleep, turiștii trebuie să coboare mai întâi pe o frânghie, apoi pe niște scări abrupte și poduri de lemn. Toate acestea în compania unui instructor specializat, desigur. Coborârea durează cam o oră. Pe parcursul călătoriei, instructorul oferă mulțime de informații istorice despre locul unde ajung oaspeții curajoși.

În interiorul minei nu este tocmai cald. Sunt aproximativ 10 grade Celsius, așa că turiștii sunt nevoiți să doarmă în haine groase. Totodată, alcoolul este strict interzis la hotelul Deep Sleep. Toți oaspeții trebuie să fie trezi la 8 dimineața, duminică, pentru o băutură caldă și micul dejun înainte de a începe ascensiunea înapoi la nivelul solului. Clienții care au fost cazați aici au spus că li s-a părut mai greu la urcuș decât la coborâre, dar aventura a meritat.

 „Oaspeții care au stat aici au fost foarte încântați. Le-a plăcut sentimentul de a fi departe de civilizație. Cei mai mulți ne-au spus că au fost uimiți de cât de bine au dormit”, a declarat managerul Mike Morris.

Mai multe