Șase sfaturi pentru cel mai bun pui la grătar, de la un cunoscut chef din New York
Alissa Fitzgerald este scriitoare de cărți de bucate și chef de cel puțin 16 ani, în Brooklyn, New York. Recent, ea a dezvăluit pentru publicația Insider care sunt secretele ei pentru cel mai bun pui la grătar, suculent și cu o culoare perfectă.
„În calitate de bucătar, am învățat cele mai bune trucuri pentru ca puiul la grătar să fie gătit perfect pentru ca rezultatul să fie acela de „a te linge pe degente”, spune Alissa Fitzgerald.
Trucurile Alissei Fitzgerald
Alissa Fitzgerald susține că are câteva trucuri care o ajută întotdeauna să obțină rezultatul dorit
Indiferent dacă aveți musafiri sau sunteți doar la cină în familie, puiul la grătar este întotdeauna pe placul oricui.
Primul pas este în magazin. Puiul trebuie să fie de bună calitate și cumpărat dintr-o sursă de încredere.
„Termeni precum „organic” și „gamă liberă” sunt adesea vagi și nu indică întotdeauna ceea ce credeți, așa că cel mai bine este să căutați pe etichetă clasa A”, sfătuiește Alissa Fitzgerald.
Clasele B și C sunt de obicei folosite pentru carnea tocată.
Puiul cu piele dă o aromă mai bună
Carnea cu os și piele are un gust mai bun, deoarece acest strat suplimentar de grăsime infuzează puiul cu aromă și umiditate în timpul gătirii, explică Alissa.
Puiul trebuie tranșat în așa fel încât să fie la același nivel cu grătarul, astfel se va găti uniform.
Aripioarele la grătar sunt o modalitate excelentă de a satisface papilele gustative. Dimensiunea lor mică ajută să se gătească rapid. Pieptul de pui este, de asemenea, popular pentru că e fraged, dar are o grosime neuniformă, așa că tăiați bucata de piept pe jumătate în așa fel încât să fie uniform.
Nu subestimați puterea sosului
„Scopul marinării cărnii este de a descompune țesutul și de a aduce aromă cu ajutorul acizilor și sării. Acizii pot fi lămâi, lime, portocale, oțet și chiar vin sau bere. Se poate chiar amesteca marinada cu zeamă de la murături”, mai sfătuiește Alissa Fitzgerald.
Baie cu sare și condimente
Saramura nu este doar pentru curcani, iar o baie peste noapte într-un amestec de sare și condimente poate face minuni pentru aromă și textura. Sarea descompune proteinele și atrage condimentele, în esență, întărind carnea.
Cu cel puțin o zi înainte de gătit, carnea ar trebui frecată cu o cantitate mică de sare care va trage umezeala din carne. De asemenea, marinada se toarnă oeste carne cu cel puțin câteva ore înainte de gătit, cel mai indicat o zi.
Când e gata puiul
Dacă există oase, acestea ar trebui să se miște cu ușurință în interiorul cărnii atunci când aceasta este gătită. Dacă, însă, carnea este dezosată, străpungeți cu un cuțit și orice suc - pentru că întotdeauna trebuie să fie suculentă - trebuie să curgă limpede.
Grătiți la foc direct sau indirect, dar țineți capacul închis
Un sos BBQ bun poate aduce calități puiului gătit care te fac să te lingi pe degete, dar nu-l adăuga prea curând.
Un truc bun este acela de a se ține capacul închis pe toată perioada gătirii.
Carnea se unge cu sosul atunci când este în cea mai mare parte gătită, dar cei mai pricepuți bucătari ung carbea cu sosul BBQ chiar înainte de servire.