Satul considerat „perla României”. Turiștii nu se pot abține să nu ajungă aici

1 iunie 2024 11:00   Fapt divers

În România există locuri de-a dreptul fascinante, pe care niciun turist nu ar trebui să ezite să le viziteze. De exemplu, în Banatul Montan se află un sat de poveste, considerat „perla României”.

Satul Gărâna, un loc al naturii 

Satul Gărâna se află în Banat, la 1000 de metri altitudine, lângă Muntele Semenic.  În fiecare an, aici are loc celebrul Festival de Jazz , datorită căruia, satul a ajuns un loc popular pe harta turistică a lumii. Potrivit calatorinbascheti.ro, dacă încă nu ai ajuns aici, ar trebui să iei destinația în considerare pentru următoarea ta călătorie. Casele au o arhitectură simplă, specific nemțească, sunt cochete și au fiecare câte un simbol în poartă, precum un cocoș de fier sau o inscripție pe varul alb.

Natura este de-a dreptul uimitoare și e foarte multă liniște. Pe ulițe se vorbește limba germană, dar și alte limbi, întrucât turiștii vin aici în număr foarte mare pentru a-și aduce aminte de viața de altădată, de vremurile vechi și de lucrurile autentice. Tot despre Gărâna se spune că este un loc unde te poți relaxa și bucura de peisaje mirifice. Totodată, aici retrăiești viața la țară, dar în același timp de bucuri și de luxul simplității.

Ce poți face în satul Gărâna

Potrivit sursei citate în rândurile de mai sus, în satul Gărâna se găsesc multe pensiuni pentru cazare. Una dintre cele mai apreciate este Pensiunea Gotschna, unde mâncarea tradițională are un gust unic, iar gazdele sunt primitoare.

De altfel, aici sunt acceptate și animalele de companie. Pensiunea are 9 camere și un ponton suspendat, unde poți sta să admire natura și crestele munților. În plus, camerele sunt decorate ca în copilărie, așa cum arătau casele bunicilor în vremurile de demult.

Ca și activități, puteți face plimbări prin sat, drumeții în natură, puteți vizita Lacul Trei Ape, Lacul Văliug, drumeții montane și multe altele.

Anul acesta, la Gărâna se va desfășura ediția cu numărul 28 a Festivalului de Jazz. Perioada în care va avea loc spectacolul este cuprinsă între 11 și 14 iulie 2024.

„Pentru ediția 28, anunțăm vânzarea abonamentelor la prețuri Early Bird. Până pe 14 martie, abonamente  pot fi achiziționate la prețul de 400 lei, urmând ca, din data de 15 martie 2024, costul acestora să crească la 520 de lei. Biletele pot fi achiziționate online de pe Bilete.ro sau din magazinele Inmedio & RELAY, Telekom, Vodafone sau oficiile Poștei Române”, se arată într-un comunicat de presă, potrivit buletindetimisoara.ro.

Mai multe