Satul din România unde o casă se vinde cu 250 de euro. Motivul pentru care se dau atât de ieftin

Satele fantomă sunt o problemă tot mai mare în România. Din ce în ce mai mulți români aleg să ia calea străinătății în căutarea unei vieți mai bune, în timp ce sate întregi din țara noastră rămân depopulate. Este și exemplul unei localități unde o casă se vinde chiar și cu 250 de euro. Iată totuși de ce oamenii nu îngrămădesc să cumpere.

Satul din România unde o casă se vinde cu 250 de euro
Satul din România unde o casă se vinde cu 250 de euro

Satul din România unde o casă de vinde cu 250 de euro

Aproximativ 6 milioane de români sunt plecați peste hotare, acolo unde o bună parte dintre ei sunt stabiliți de mulți ani, iar mulți spun că nici nu s-ar mai întoarce, deși dorul de casă este mare. Din păcate, exodul românilor continuă să crească, asta în timp ce populația îmbătrânește pe zi ce trece. Ajungem astfel ca în satele țării să rămână doar bătrânii care se duc și ei, rând pe rând, lăsând localitățile pustii. În Prahova există un sat unde metrul de pământ se vinde cu doar un leu. Între timp, în județul Băcău, în satul Rotunda o casă se vinde și cu 250 de euro. 

Casele din Rotunda au o vechime de 16 ani și au fost construite pentru a găzdui oamenii care au fost afectați de inundații din acea perioadă. Satul din Bacău a fost puternic lovit de aceste dezastre naturale, iar autoritățile au intervenit construind aceste locuințe.

Cu toate acestea, de-a lungul timpului, casele au rămas neocupate. Deschise pentru vânzare, ele sunt comercializate la prețuri reduse, cu mult sub nivelul pieței imobiliare. Cu toate acestea, nu există interes pentru aceste proprietăți.

Lipsa de interes pentru mutare în satul Rotunda din Bacău este determinată de mai mulți factori. În primul rând, starea actuală a caselor este un aspect crucial. Se pare că acestea sunt într-o stare de degradare, necesitând renovări semnificative. Cele 200 de locuințe din comuna Gura Văii au fost construite special pentru sinistrați, dar aceștia nu au rămas acolo pentru o perioadă îndelungată. Localnicii au evacuat locuințele, luând cu ei tot ce aveau, astfel că aceste case au rămas complet goale. În unele cazuri, ele au suferit chiar și deteriorări, rămânând fără acoperișuri sau ferestre.

Primarul din Gura Văii se declară profund dezamăgit față de situația acestor case. Construcția lor a implicat investiții financiare considerabile, iar acum ele se află într-o stare de abandon. Cu toate eforturile sale de a găsi noi proprietari, nimeni nu este interesat să se mute acolo. Costul locuințelor varia la acea vreme între 5.000 și 7.000 de euro. Pe atunci, doar cinci cumpărători au achiziționat casele și s-au stabilit în această zonă. În prezent, chiar dacă prețurile sunt mult mai scăzute, puțini sunt cei interesați să se mute în acest sat abandonat din Bacău. Foarte puțini însă au hotărât să își cumpere locuințe în zonă și să le tranforme în case de vacanță.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dugovics jpg
image
image
image
image
image
image
haine albe freepik jpg
soti eutanasie jpg
virgina 2 jpg
gustari masina jpg
prima casa jpg
litoral jpg
sinucidere constanta jpg
bacalaureat jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net