Se redeschide cel mai mare club din lume. A fost înfiinţat în anii ’70 şi a fost frecventat de multe celebrităţi

2 august 2024 15:16   Fapt divers

Veşti bune pentru petrecăreţi! Se va redeschide celebrul superclub Privilege, din Ibiza, care a fost închis în vara anului 2019. Acesta va fi reamenajat şi va avea parte de o inaugurare grandioasă, au promis patronii. Clubul a fost înfiinţat în anii ’70 şi a fost frecventat de multe celebrităţi, printre care Madonna, Kylie Minogue şi Tina Turner.

Mai mult decât atât, în acest club a fost filmat videoclipul pentru piesa „Barcelona”, a lui Freddie Mercury şi a lui Montserrat Caballé.

În 1979, a fost cumpărat de fotbalistul Jose Antonio Santamaria. A fost redenumit Ku, fiind transformat într-un club gay. În anii ’80, aici au fost organizate petreceri spectaculoase în sala principală, care avea şi o piscină.

Renovări de 8.000.000 €

În anul 1995, clubul şi-a schimbat din nou proprietarul şi a devenit Privilege. Clubul a fost închis în urmă cu patru ani, pentru a fi renovat.

Guvernul spaniol a investit aproximativ 8 milioane de euro în lucrări, potrivit Periódico de Ibiza y Formentera.

Clubul este situat în apropierea satului Sant Rafael de Sa Creu şi a fost înregistrat în Cartea Recordurilor Guinness drept cel mai mare club din lume, în 2003, când avea o capacitate de 10.000 de persoane.

Acum, el poate găzdui până la 15.000 de persoane, iar locaţia are 6.500 de metri pătraţi, cu o sală principală, o zonă de dans numită Vista Club şi zona barului Coco Loco.

Este poate unul dintre cele mai cunoscute cluburi din lume.

A apărut în documentarul Channel 4, „A short Film about chilling”, unde locaţia a fost descrisă drept „oglinda insulei Ibiza”.

De-a lungul anilor, pe aici s-au perindat nume mari precum David Bowie, Boy George, Jean Paul Gaultier, Joni Mitchell, trupa Led Zepellin, Grace Jones, Franco Moschino şi Valentino Garavani.

Nu a fost anunţată o dată exactă pentru redeschiderea celebrului club, însă se zvoneşte că acest lucru s-ar putea întâmpla cel mai repede în anul 2025.

Grupo Matutes, cunoscut pentru gestionarea cu succes a altor locaţii renumite, cum ar fi Hï Ibiza şi Ushuaïa Ibiza, deţine acum şi Privilege.

Compania a promis că va îl va transforma într-o destinaţie spectaculoasă, care va întrece chiar şi anii de glorie ai clubului.

Mai multe