Două dintre cele mai populare destinații turistice preferate de români interzic consumul de alcool. Poți fi amendat și cu 1.500 de euro

Insulele Baleare, cunoscute pentru atmosfera lor vibrantă, au decis să impună măsuri restrictive pentru a gestiona comportamentele problematice ale turiștilor în locurile publice.

Mallorca nu va mai fi la fel de liberă ca înainte / foto: Pixabay
Mallorca nu va mai fi la fel de liberă ca înainte / foto: Pixabay

În special, Mallorca și Ibiza, celebre pentru plajele lor frumoase și petrecerile animale, au devenit subiectul unor noi reguli în ceea ce privește consumul de alcool.

Locurile celebre unde oamenii nu vor mai avea voie sa consume alcool

Autoritățile locale au anunțat că vor fi instituite interdicții asupra consumului de alcool în anumite zone cheie, cum ar fi Playa de Palma din Mallorca, unde se adună mulțimea petrecăreților. Aceste interdicții se vor aplica pe sectoare specifice de plajă și în spațiile publice.

Persoanele care încalcă aceste reguli riscă să primească amenzi considerabile, cuprinse între 500 și 1.500 de euro, dacă sunt prinse consumând alcool în public.

Noile reglementări vor fi implementate în curând, odată ce sunt publicate în Monitorul Oficial. Ele sunt parte a unui "Decret privind turismul responsabil" care vizează mai ales zonele aglomerate precum Palma, Llucmajor și stațiunile populare precum Playa de Palma și Magaluf din Mallorca, precum și Sant Antoni de Portmany din Ibiza.

Barurile din zonele interzise vor continua să existe

Pentru a sprijini implementarea acestor măsuri, fiecare zonă afectată va primi un buget anual de 4 milioane de euro, finanțat din taxele turistice colectate. Cu toate acestea, terasele barurilor și restaurantelor, precum și alte locuri autorizate pentru consumul de alcool, vor fi exceptate de la aceste interdicții, precizează ProTV. 

Deși consumul de alcool va fi interzis pe plajă și în alte spații publice, acesta va rămâne permis pe ambarcațiunile de petrecere. Cu toate acestea, aceste ambarcațiuni trebuie să se mențină la o distanță de cel puțin 1,85 kilometri față de zonele afectate și nu le este permis să preia sau să debarce turiști în acele zone.

Asociația hotelierilor din Mallorca, FEHM, a salutat aceste măsuri, exprimându-și speranța că vor contribui la reducerea comportamentelor problematice asociate cu "turismul necivilizat".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
autobuz troleibuz stb foto shutterstock
distractie jpeg
Nicki Minaj profimedia 0717344716 jpg
praf saharian jpeg
cana jpg
shutterstock 2238691451 jpg
foto1 aglomerati autostrada 12711400 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net