Singurul bărbat pe care Tamara Buciuceanu l-a iubit toată viața. Cine a fost sufletul său pereche

4 iunie 2024 10:25   Fapt divers

Tamara Buciuceanu, faimoasă pentru rolurile sale memorabile, inclusiv cel din seria "Liceenii", a avut o singură mare iubire în viața sa: medicul anestezist Alexandru Botez. Căsătoriți în 1962, cei doi au trăit împreună 33 de ani, până la moartea lui Alexandru Botez în 1996. Actrița și-a schimbat numele după căsătorie, devenind cunoscută ca Tamara Buciuceanu-Botez. Actrița a murit acum cinci ani.

Ce spunea Tamara Buciuceanu despre cel care a fost iubirea vieții ei

Tamara și Alexandru au fost foarte discreți în ceea ce privește viața lor personală, iar actrița rar vorbea despre relația lor. Cu toate acestea, atunci când o făcea, sublinia respectul și iubirea profundă pe care o avea pentru soțul ei. Ea îl descria pe Alexandru Botez ca fiind un om serios, un medic excelent și un partener care i-a înțeles și i-a respectat destinul de artistă.

Tamara a povestit că s-au cunoscut prin intermediul unei prietene comune, Grațiela, care i-a spus că Alexandru este un bărbat serios și potrivit pentru ea. Aceasta a fost o întâlnire destinată să schimbe viețile amândurora. De-a lungul căsniciei lor, Alexandru a fost un suport constant pentru cariera ei, mândrindu-se cu realizările ei și încurajând-o mereu.

Pe soţul meu l-am cunoscut prin intermediul unei bune prietene, Graţiela. Mi-a spus că este un om serios, care sigur o să-mi placă. Şi aşa a fost! Ne-am căsătorit în 1962 şi am rămas împreună 33 de ani, până când el a plecat la Ceruri. Am fost o femeie de casă şi gospodină”, povestea actrița.

Un moment emoționant pe care Tamara îl amintea era când Alexandru i-a spus că se mulțumește să fie "prinț consort", subliniind cât de mult o prețuia și o respecta.

Alexandru mi-a respectat şi mi-a iubit foarte mult cariera. La un moment dat mi-a spus: <Dragă, eu mă mulţumesc şi cu titlul de prinţ consort>", a povestit actrița..

Cei doi nu au avut copii

Deși cuplul nu a avut copii, Tamara a rămas dedicată și recunoscătoare pentru dragostea și sprijinul soțului ei. După moartea lui, Tamara a continuat să-și amintească cu drag de el și de ceilalți apropiați care nu mai erau în viață, păstrându-i în memoria și inima ei.

Această poveste de iubire este un exemplu de devotament și respect reciproc, subliniind legătura profundă dintre Tamara Buciuceanu și Alexandru Botez, o legătură care a durat până la sfârșitul vieții lui și a lăsat o amprentă de neșters asupra celebrei actrițe.

Mai multe