Singurul desert din România care a ajuns în topul celor mai bune din întreaga lume. A bătut vafele din Belgia și creme brulee-ul din Franța
Este o rețetă tradițională pe care o îndrăgesc românii din întreaga țară, iar mulți chiar o pregătesc în propria bucătărie. Acum, acest desert simplu a reușit să se impună drept unul dintre cele mai delicioase din întreaga lume, fiind singurul preparat dulce din România care a fost inclus în top 100 al celor mai bune deserturi din lume.
Cu toții cunoaștem acest desert delicios, care este și foarte ușor de pregătit în propria noastră bucătărie. Este vorba despre papanași, un preparat simplu, ușor de pregătit și care acum a fost recunoscut pe plan internațional drept unul dintre cele mai delicioase din întreaga lume. Aceste gogoși simple s-au clasat deasupra unor deserturi mult mai faimoase, cum ar fi vafele din Belgia și creme brulee-ul din Franța.
Astfel, papanașii au devenit singurul desert românesc care a fost inclus în topul celor mai delicioase dulciuri la nivel mondial. Iar în fiecare zi, restaurantele din țara noastră vând sute de papanași, acest desert fiind unul dintre cele mai populare din România.
Este un desert foarte popular în România
Oamenii nici nu se mai gândesc la numărul ridicat de calorii pe care îl are acest desert, atunci când merg la restaurant. Indiferent de cât de simplă ar fi rețeta, papanașii rămân mereu o alegere populară de-a lungul țării.
„Sunt foarte încântaţi de combinaţia aceasta de smântână, această mică gogoşică şi de dulceaţa în sine, ei mai vin cu puţin zahăr pudră deasupra. Şi cam asta este minunea noastră din restaurante”, a spus Daniel Iordan, chef la un restaurant tradiţional, conform observatornews.ro.
Cel mai delicios desert din lume vine din Portugalia
Topul celor mai delicioase dulciuri de la nivel mondial a fost creat de către TasteAtlas, o platformă care promovează mâncărurile tradiționale din întreaga lume. Iar potrivit experților, cel mai delicios desert din întreaga lume ar fi Pastel de Belem, un preparat originar din cartierul cu același nume, din Lisabona.
Doar câteva persoane cunosc rețeta precisă a acestui desert, iar undeva în jur de 30.000 de porții se vând în fiecare zi.