Sinucidere asistată pentru Shanti De Corte, victimă a atacului terorist din Bruxelles

9 octombrie 2022 13:30   Fapt divers
Ultima actualizare:

O tânără care a supraviețuit atacului terorist din 2016 de pe aeroportul din Bruxelles a murit după ce a ales să fie eutanasiată. Shanti De Corte (23 de ani) suferea de depresie extremă și de stres post-traumatic.  

Citește și: «Monstrul de la creșă» a ucis 24 de copii, apoi s-a omorât! Cine era criminalul care a înspăimântat Thailanda

În urmă cu șase ani, ea se afla pe aeroportul belgian împreună cu niște colegi de clasă înainte de o excursie școlară în Italia, când militanții Statului Islamic au detonat o bombă care a ucis 32 de persoane și a rănit alte 300, potrivit Metro.

Vezi și: Teroare la Berlin! Un șofer a plonjat cu mașina peste pietoni

„Era paralizată de frică!”

În ciuda faptului că a scăpat din atentatul terrorist, efectele psihologice ale atacului au adus-o într-o depresie profundă, din care nu a reușit să-și revină niciodată. A fost internată de mai multe ori și s-a aflat sub un tratament medicamentos în toti acești ani, însă nu a putut duce o viață normală. Shanti a încercat să se sinucidă în două ocazii separate, în 2018 și 2020. Potrivit Mirror, mama ei a dezvăluit recent că tânăra a fost eutanasiată în mai, anul aceasta: „Acea zi a distrus-o pentru totdeauna. Nu putea să trăiască normal. Era paralizată de frică! Avea atacuri de panică zilnice și refuza să iasă din casă”.

Iată și: El a ucis cinci oameni cu arcul în Norvegia

Psihologul de la școala unde a învățat ea a povestit cum Shanti s-a luptat cu depresia severă, înainte de a alege să-și pună capăt vieții. El o îndrumase pe Shanti la un spital de psihiatrie din Anvers, la care mergea în mod regulat, dar în 2018 a încercat să-și ia viața după o scădere bruscă a stării sale mentale. "Sunt unii elevi care reacționează mai rău decât alții la evenimentele traumatice. Și, după ce am intervievat-o de două ori, pot să vă spun că Shanti De Corte a fost unul dintre acei elevi extrem fragili", a spus el.

Te-ar putea interesa și: Un pilot suspectat că intenţiona să se prăbuşească pe Notre-Dame, cu un avion Cessna, a fost arestat

Eutanasia este definită ca practica de a pune capăt în mod intenționat vieții unei persoane, pentru a opri durerea și suferința. Este legală în Belgia pentru o persoană care se află într-o „stare inutilă din punct de vedere medical de suferință fizică sau psihică constantă și insuportabilă, care nu poate fi atenuată, rezultată dintr-o tulburare gravă și incurabilă cauzată de boală sau accident”. Cererea oficială a lui Shanti de a fi eutanasiată a fost aprobată la începutul acestui an de doi psihiatri.

Află mai multe despre: Eugen Sabău, eutanasiat în prezenţa familiei: «Nu i-a fost teamă deloc»

Mai multe