Țara unde femeile pot avea în același timp mai mulți bărbați. Nu doar bărbații au parte de harem!
Există o mulțime de țări islamice unde poligamia este permisă și bărbații au dreptul să aibă simultan mai multe soții. Și dacă practicarea poligamiei a fost, în istoria lumii, ceva mai răspândită, societățile poliandrice au fost mult mai puțin numeroase. Însă, există o țară unde femeile pot avea în același timp mai mulți bărbați.
Există o țară unde femeile pot avea în același timp mai mulți bărbați, iar aceea este Buthan, una dintre cele mai puțin deschise țări din lume. Până în anul 1974, accesul turiștilor în Buthan a fost strict interzis. Țara vrea să mențină un echilibru între dezvoltarea turismului și protejarea patrimoniului său unic, și să nu transforme statul într-un tărâm turistic.
Situată pe versantul sudic al Munților Himalaya, între China și India, Buthan are o populație de 700.000 de locuitori și, în mod ciudat, buthanezii au niște reguli un pic ieșite din comun.
Andreea, o româncă, jumătatea proiectului „HaiHui în doi”, a fost în această țară și a publicat un videoclip pe YouTube, unde a explicat cum stă treaba cu poligamia/poliandrie - formă de căsătorie în care un bărbat (o femeie) are, în același timp, mai multe soții (soți) și care nu este acceptată în majoritatea statelor - în această țară.
Frații sunt considerați parteneri sexuali egali ai soției comune
„Poligamia este admisă în Buthan. Ești femeie, poți avea doi sau trei soți, ești bărbat poți avea două, trei soții. Tinerii nu aderă la genul acesta de relații, dar se practică în zonele în care trăiesc populațiile nomade. De exemplu, un bărbat se poate căsători cu două surori sau o femeie se poate căsători cu doi frați tocmai pentru a menține averea în familie”, a explicat Andreea în vlog-ul său.
Recent, guvernul din Buthan a restricționat prin lege poligamia la maximum trei soții per bărbat. De aseemenea, cu condiția ca prima soție să-și dea consimțământul, bărbații pot avea mai multe neveste. Și totuși, în cazurile de poliandrie, interesant este faptul că aproape toate au fost poliandrie fratenă, adică frați care împărțeau aceeași femeie. În cultura buthaneză, toți frații sunt considerați parteneri sexuali egali ai soției comune.