Testul pe care numai geniile îl pot rezolva în doar 10 secunde. Poți vedea al doilea cal din imagine?

16 octombrie 2024 16:55   Fapt divers
Ultima actualizare:

Este o provocare care, cel puțin la prima vedere, poate părea destul de simplă! Dar, după ce vom privi mai atent la imaginea de mai jos, ne vom da seama rapid că, în realitate, lucrurile stau cu totul altfel! Practic, tot ce ni se cere este să găsim cel de-al doilea cal ascuns în imaginea de mai jos, în numai 10 secunde!

Numai geniile pot rezolva această provocare în doar 10 secunde, cel puțin așa spun autorii acestui test neașteptat de dificil care ne este pus în față. După cum putem vedea, în imagine nu avem un desen extrem de stilizat, care să ascundă un alt cal cu ajutorul vreunei iluzii optice, ci o simplă poză, în care apare un cal, într-adevăr frumos, dar, complet obișnuit!

Animalul are în spate o câmpie, iar de-a lungul corpului său maro putem observa o serie de pete albe. Iar, undeva în această imagine, se mai ascunde un cal! Iar acest al doilea armăsar trebuie găsit rapid, în numai 10 secunde!

Trebuie să găsim calul ascuns în doar 10 secunde

Astfel de teste sunt destul de comune de-a lungul Internetului, iluzii optice și provocări asemănătoare fiind folosite pentru a testa atenția la detalii, cât și inteligența, unei persoane. Poate că și noi am rezolvat astfel de teste, sau avem prieteni care profită de pauzele de pe parcursul zilei pentru a o face.

Însă, acest test ascunde o capcană, pe care o putem remarca numai dacă cunoaștem cuvântul englez pentru cal! Acest detaliu este important, deoarece cel de-al doilea cal nu este unul tocmai în carne și oase, precum primul!

Care este rezolvarea provocării

Mai precis, după cum putem vedea, în această provocare nu trebuie să găsim un alt cal, sau forma acestuia, ci literalmente cuvântul „cal”!

După cum putem observa, petele albe de pe blana acestui armăsar formeză, dacă privim atent, cuvântul englez „horse”, adică, „cal”. Acest test este unul care ne va face să gândim într-un mod cât mai original, pentru a putea rezolva problema.

Mai multe