Transport inovator peste Dunăre: Frog Bus, noul autobuz-amfibie care leagă Călărași de Silistra

22 ianuarie 2024 8:00   Fapt divers

Într-o premieră remarcabilă pentru România, Consiliul Județean Călărași anunță sosirea unui vehicul inedit care va oferi o alternativă captivantă de transport între municipiul Călărași și orașul Silistra din Bulgaria. Este vorba despre "Frog Bus", un autobuz-amfibie procurat din Ungaria, care va începe să desfășoare activități în această primăvară.

Denumit și "autobuzul-broască", acest vehicul inovator se distinge prin abilitatea sa de a naviga atât pe uscat, cât și pe apă. Cu o capacitate de 35 de locuri, Frog Bus va parcurge distanța de 12 kilometri peste fluviul Dunărea în aproximativ 30 de minute, oferind o alternativă practică și pitorească pentru traversarea graniței între cele două țări.

Reprezentanții Consiliului Județean Călărași au confirmat că Frog Bus a trecut cu succes toate testele necesare pentru a asigura siguranța și confortul pasagerilor. Cu toate acestea, pentru a consolida măsurile de securitate, sub scaunele autobuzului-amfibie vor fi amplasate veste de salvare, pentru a asigura un nivel sporit de precauție în eventualitatea unor situații neprevăzute.

Citește pe canal33.ro.

Mai multe