Trucul care te scapă de enervatul capac atașat de sticla de plastic fără să îl rupi. VIDEO

26 septembrie 2024 6:30   Fapt divers
Ultima actualizare:

Atașarea capacului de sticla de plastic a provocat un val de nemulțumire printre europeni, iar pe rețelele sociale au apărut valuri de comentarii. „Nu se poate bea ca lumea”, „E imposibil să bei din sticlă folosind o singură mână”, „Nu poți nici măcar să torni bine în pahar” sau „Îți astupă nasul, te înțeapă în ochi”, sunt o parte dintre miile de comentarii. Un filmuleț postat pe Tik-Tok arată ce să faci ca să nu mai fii deranjat de capacul atașat.

Ce se află în spatele deciziei de a atașa capacele de plastic?

Noile reguli europene au modificat sticlele de plastic, atașând capacul.  

Decizia UE a devenit obligatorie pentru toate statele europene, care au avut ca termen anul 2024 pentru modificarea designului în acest sens la toate sticlele de plastic pentru băuturi de până la trei litri.

Această schimbare a fost inițiată ca parte a eforturilor de a combate impactul negativ al deșeurilor de plastic asupra mediului

Decizia, care face parte dintr-o directivă a UE anunțată în 2018, are ca scop reducerea deșeurilor de plastic de unică folosință.

Capacele libere au fost interzise ca parte a unui plan mai amplu de abordare a deșeurilor de plastic în Europa, deoarece s-a constatat că acestea sunt unul dintre cele mai aruncate produse din plastic de unică folosință pe plaje.

Speranța este că, având capacul atașat, oamenii vor fi nevoiți să le arunce cu tot cu sticlă după consumarea conținutului.

Acest lucru asigură că, în timpul reciclării, capacele sunt colectate împreună cu sticlele, reducând risipa și facilitând reciclarea completă a ambalajelor.

Trucul de a bea din sticla de plastic fără să fii deranjat de capac

Coca-Cola a fost unul dintre primii care a îmbrățișat schimbarea, apoi noul design a fost lansat pe tot continentul.

 Unii consumatori nu au fost deloc încântați de asta și au apelat la rețelele sociale unde s-au plâns că din cauza capacului legat de sticlă apa sau băutura răcoritoare e mai greu de consumat sau de turnat în pahar.

Un video devenit viral pe Tik Tok arată un truc care te ajută să bei din sticla de plastic fără a fi deranjat de enervantul capac care este atașat de sticlă cu două firicele de plastic.

Ruperea nu este deloc o soluție, iar mai mulți creatori de conținut au postat în mediul on-line un filmuleț care arată că cele două firicele se întind când capacul închide sticla, astfel că ei au găsit o soluție.

Iar aceasta constă în tragerea capacului peste gura sticlei și aranjarea acestuia cu gura în jos pe cealaltă parte.

„Experimentul” a fost realizat cu o sticlă de Coca Cola, dar creatorii de conținut atrag atenția că acest truc este posibil să nu poată fi folosit pe alte tipuri de sticlă.  

Mai multe