Trucul ingenios care ne ajută să curățăm ușor ouăle fierte. Toate gospodinele cu experiență îl folosesc

26 noiembrie 2024 20:08   Fapt divers

Ouăle fierte sunt, fără doar și poate, printre cele mai simple preparate pe care le-am putea găti. Chiar și cei dintre noi care nu se descurcă deloc în bucătărie vor putea pune puțină apă la fiert, în care să adauge câteva ouă. Dar, cu ajutorul acestui ingredient banal, ouăle se vor curăța mult mai ușor, după ce s-au fiert.

Deși sunt una dintre cele mai banale rețete posibile, ouăle fierte sunt un preparat extrem de versatil, care poate servi drept bază pentru unele mâncăruri destul de complexe. Dar, indiferent dacă le servim moi, tari, simple, sau le folosim drept ingredient în alte mâncăruri, tot vom fi nevoiți să ne lovim de aceeași barieră: ouăle fierte trebuie curățate.

Iar, din păcate, acest lucru poate fi ceva mai dificil decât am crede! La final, putem observa că o bună parte din albuș s-a luat pe coajă. Din fericire, această situație poate fi evitată foarte ușor, iar singurul lucru de care avem nevoie este un ingredient banal, care se găsește în toate magazinele! Este vorba despre bicarbonat de sodiu!

Bicarbonatul de sodiu ne poate ajuta să curățăm ouăle mai ușor

Practic, tot ce trebuie să facem este să punem bicarbonat de sodiu în apa în care vome fierbe ouăle, pentru ca acestea să se curețe mult mai ușor! Motivul pentru care acest ingredient ae un efect atât de surprinzător este faptul că el ajută la slăbirea membranei din interiorul oului.

Practic, el modifică ușor nivelul pH-ului din albușul de ou, iar acestea vor fi mai alcaline, atunci când sunt fierte. Iar, la final, acestea vor fierbe mai rapid și se vor curăța mult mai ușor decât în mod normal.

Ingredientul este extrem de comun în țara noastră

Desigur, acesta nu este singurul ingredient pe care îl putem adăuga în apa în care fierbem ouăle! O altă alegere la fel de bună este un mic praf de sare, care ar trebui să aibă un efect extrem de similar pentru ouăle pe care ni le pregătim!

De asemenea, dacă adăugăm o linguiță de oțet în apa în cae vom fiebe ouăle, coaja acestora se va întări, iar ele nu se vo mai crăpa atât de ușor.

Mai multe