Trucuri pentru ca bradul de Crăciun să reziste cât mai mult. Secretele pentru a te bucura de el multă vreme

20 decembrie 2023 15:52   Fapt divers

Sunt mulți care se plâng că bradul de Crăciun li se usucă brusc chiar cu puțin timp înainte de Sărbători. Alții spun că bradul își pierde din culoarea frumoasă, devine maro și acele se împrăștie în tot livingul. Iată, însă câteva trucuri la care poți apela atunci când ai optat pentru un brad natural în casa ta.

Trucuri pentru a alege un brad proaspăt

Dacă ai posibilitatea, cumpără-l direct de la o pepinieră, unde administratorul îl poate tăia în fața ta. Dacă nu, asigură-te că este cât mai proaspăt. Brazii încep să apară pe piață încă de la începutul lunii noiembrie așa că dacă vei cumpăra bradul în decembrie există riscul să dai peste un exemplar care este deja tăiat de câteva săptămâni bune. Un astfel de brad va rezistă mai puțin, comparativ cu unul mai proaspăt. 

Prin urmare, fii foarte atent când cumperi bradul și alege unul cât mai proaspăt. Pentru asta, inspectează-i trunchiul, crenguțele și acele. Dacă acele sunt maro, se prăpădesc pe jos imediat ce doar ai atins o crenguță, cel mai probabil bradul respectiv nu este în cea mai bună stare a sa, potrivit brazidecraciun.net

Cum să reziste bradul natural mai mult 

Iată un truc pe care l-am dezvăluit și în alt articol legat de prelungirea duratei de viață a unui brad proaspăt tăiat: când aduci bradul acasă, taie o felie de câțiva cm din trunchiul său și apoi pune-l în apă. Fă acest lucru, pentru a nu permite rășinei să sigileze căile de acces ale apei spre coroana, crenguțele și acele bradului. Când vorbim de un loc potrivit pentru bradul de Crăciun, ne referim și la locația definitivă pe care o vei găsi pentru el, în interior.

Bradul nu trebuie să fie lângă o sursă de căldură

Este foarte important ca bradul să nu fie așezat lângă sursele de căldură pentru că aceasta îl poate deshidrata foarte ușor. Camera în care se află bradul de Crăciun trebuie să fie destul de răcoroasă, departe de surse de căldură și de foc.

Bradul natural trebuie udat 

Bradul are nevoie de multă apă și ar trebui udat frecvent dacă vrei să-i păstrezi prospețimea. Pentru asta, gândește un suport de brad care să permită așezarea lui într-o găleată sau alt recipient potrivit, unde să poți pune apă.

Cum să faci să reziste mulți ani bradul artificial 

În acest caz, nu vorbim de câteva zile sau săptămâni, ci de câțiva ani. Este clar că un brad artificial de Crăciun o să poată fi folosit timp de mai mulți ani, chiar și 10 sau 15 ani. În general, brazii din PVC și PE sau cei Full PE au o durată de utilizare mai mare (de până la 15 ani).

Îți recomandăm să nu depozitezi bradul artificial în cutii din carton pentru că acestea pot fi invadate de dăunători. În schimb, alege cutii din plastic sau genți speciale pentru depozitarea brazilor (unele au și roți).

Mai multe