Un clujean și-a tapetat blocul cu panouri fotovoltaice, pentru a fenta factura la curent

19 octombrie 2022 13:43   Fapt divers

Pare, dar nu e „Stația orbitală Cluj Napoca”! Un proprietar și-a dotat apartamentul cu o paletă de diverse modele de panouri fotovoltaice, amplasate pe un perete exterior al blocului, în speranța că va înregistra un consum redus de energie electrică.

A montat 16 panouri solare de mici dimensiuni

Un clujean și-a montat, în ultimii trei ani, 16 panouri solare la geamul apartamentului, pentru a reduce valoarea facturii la energie. Astfel de panouri nu necesită autorizație, după cum a precizat Primăria Cluj Napoca, transmite Digi24.

Citește și: Ce trebuie să faci dacă factura la energie este greșită. „Așa, cererea nu va fi respinsă!”

„Dacă ar locui în blocul meu, nu mi-ar plăcea deloc, pentru că nu arată bine. Dacă vrea să-și instaleze cineva panouri fotovoltaice să și le pună pe acoperiș și să facă de acolo conducerea la instalația electrică. Ideea este grozavă.  Și eu mi-aș pune deasupra blocului, este de părere un vecin. 

Vezi și: Veste proastă pentru români! Câte gospodării ar putea primi facturi uriașe la energie în această iarnă

Iulia Perșa - purtător de cuvânt Primăria Municipiului Cluj - Napoca a declarat că legislația de astăzi nu prevede obligativitatea obținerii unei autorizații de construire pentru astfel de situații. 

Cătălina Pop - director marketing companie de sisteme fotovoltaice - susține că problemele apar când trebuie distribuită această energie, pentru că ar trebui să se facă individual, dacă nu este un contor de bloc general.

Nu rata nici: Coșmarul facturilor din iarnă continuă! Sunt discutate noi formule de calcul

În plus, spune directorul, „intervin probleme de costuri, că nu toți, chiar dacă-și dau acordul, nu toți pot să-și permită, până la urmă, toată investiția. La începutul acestui an, autoritățile din Cluj-Napoca anunțau montarea de panouri fotovoltaice, din fonduri europene, pe 100 de blocuri din oraș.”

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe