Un milionar și-a dat foc la vilă, ca să nu i-o ia soția la divorț! A amenințat și că ucide câinele familiei

30 iunie 2024 12:50   Fapt divers
Ultima actualizare:

Poveste demnă de telenovele! Jucătorul de golf profesionist Francis McGuirk (50 de ani) a fost acuzat că și-a incendiat propria casă, doar pentru a nu-i lăsa locuința fostei lui soții, Sarah. Acest lucru s-a întâmplat anul trecut, iar recent milionarul britanic a evitat la limită închisoarea.

Francis McGuirk a fost judecat într-un proces care s-a încheiat în urmă cu doar câteva zile. Bărbatul a fost acuzat că, în iunie 2023, și-a incendiat propria casă din orașul britanic Sandwich, din comitatul Kent, pentru a se răzbuna pe Sarah, nevasta lui. Francis știa că nu e nimeni acasă, cei trei copii și femeia fiind plecați, așa că și-a pus planul în acțiune.

Francis McGuirk a amenințat că se sinucide

McGuirk a mărturisit în fața judecătorului că era furios din cauză că partenera lui de viață îl anunțase că va intenta divorț. El s-a încuiat în casă și i-a dat un mesaj pe telefon soției, care se afla în noaptea respectivă la o petrecere, anunțând-o că va „arde casa până la temelii” și asigurând-o că „o va arunca pe Dolly, cățelușa familiei, pe fereastră în câteva minute”. Când au văzut fum, vecinii au sunat imediat la serviciile de urgență.

Francis McGuirk s-a ales cu arsuri minore în urma incidentului. Proprietatea de la malul mării din Sandwich a suferit însă pagube semnificative, majoritatea camerelor fiind acoperite cu funingine, dar pompierii au reușit să oprească flăcările înainte ca acestea să cuprindă toată vila. De asemenea, ei au reușit să o salveze și pe Dolly, relatează Oddity Central. Francis McGuirk le-ar fi spus echipajelor de urgență că: „Nu am vrut ca nenorocita aia să-mi ia totul”.

Deși McGuirk a incendiat vila din răzbunare, cauzând astfel un mare stres întregii sale familii, judecătorul a luat în considerare și afirmația avocaților săi, care au spus că bărbatul intenționa să-și ia viața în noaptea incidentului.

Astfel, milionarul a scăpat de închisoare, primind doar doi ani cu suspendare. Cu toate acestea, orice infracțiune comisă în această perioadă îl poate trimite în spatele gratiilor. McGuirk a jucat la Prince's Golf Club și s-a clasat cândva printre primii 700 de jucători de golf din lume.

Mai multe