Un prânz delicios. Ossobuco alla milanese, rețeta tradițională din Lombardia
Ossobuco alla milanese este, după cum sugerează și numele un fel de mâncare tipic italiană și din bucătăria milaneză. Poate fi o alegere de prânz care cu siguranță va aduce o stare de bine prin gustul ei delicios. Ossobuco alla milanese este o rețetă tradițională nu numai pentru Milano, ci pentru toată Lombardia.
Cea mai tradițională mâncare milaneză: Ossobuco alla milanese
dacă vrem să fie mai tradițional decât tradiția, garnitura obligatorie nu poate fi decât clasicum risotto alla milanese, cu șofran și parmezan.
Din cauza denumirii ar putea părea o rețetă complicată, dar este foarte simplu, asigură bucătarii italieni.
Ossobuco se traduce prin vițel la fiert și acesta este și protagonistul rețetei milaneze.
Ossobuco este o felie de carne de vițel cu os și măduvă, de aproximativ 3-4 cm grosime, obținută prin secţionarea orizontală a tibiei bovinei, explică lacucinaitaliana.it.
Carnea se gătește separat la foc mic cu pătrunjel tocat aromat și coajă de lămâie, și este aproape întotdeauna însoțit de risotto cu șofran galben, ceea ce o face unul dintre cele mai tipice feluri de mâncare în Lombardia.
Atenție, orezul nu se fierbe mult.
Ce ingredeinte se folosesc pentru Ossobuco alla milanese
Patru bucăți de carne de tip ossobuco, cu os și măduvă
50 g făină
50
g telina
50
g morcov
50
g ceapă
ulei
80
g unt
vin alb
piure de roșii
bulion
pătrunjel
salvie
rozmarin
usturoi
coaja de lamaie
sare
piper
Prepararea
Se taie cât mai mărunt ceapa, morcovul și tulpina de țelină.
Într-o tigaie antiaderentă se rumenesc ușor în puțin ulei bucățile de carne trecute întâi prin făină.
Când au prins puțină culoare, se dau deoparte și în tigaie se adaugă vinul. Lichidul obținut îl păstrăm deoparte.
Adăugăm în aceeași tigaie untul și sotăm legumele tăiate inițial. După 2 minute, adăugăm și carnea rumenită anterior.
Se țin împreună la foc mic pentru ca aromele să se întrepătrundă, apoi se adaugă lichidul dat deoparte, în care am adăugat și sucul de roșii.
Se adaugă salvie și rozmarin deasupra bucăților de carne, se acoperă și se lasă să fiarbă la foc mic circa jumătate de oră.
La final, după ce am stins focul, scoatem frunzele de salvie și rozmarin și adăugăm un amestec de pătrunjel, usturoi și coajă de lămâie, tocate toate foarte fin. Această combinație este numită gremolada.
Porțiile de ossobuco alla milanese se servesc calde, cu garnitură de risotto alla milanese, cu șofran sau cu piure, mămăligă sau ciuperci la tigaie.