Unde se află „satul Curcubeu”. Casele, străduțele și podurile au fost colorate și transformate în adevărate opere de artă

20 noiembrie 2024 1:00   Fapt divers

Multe locuri din lume îi atrag pe turiști datorită peisajelor de poveste sau bijuteriilor arhitecurale, însă, există și locuri în care autoritățile au venit cu idei ceva mai inedite. Spre exemplu, Kampung Pelangi, un mic sat din Indonezia, sărac și lipsit total de farmec, s-a transformat într-o platformă viu colorată, cu un design de poveste și a devenit cunoscut ca „satul Curcubeu”. Și acesta nu este singurul sat în care casele, străduțele și podurile au fost pictate în culorile curcubeului.

Toată lumea are nevoie de o nou look din când în când, și se pare că satele nu fac excepție. Kampung Pelangi din Randusari, Indonezia, a devenit cunoscut ca „satul Curcubeu”, după ce s-au investit puţin peste 22.000 de dolari ca cele 232 de locuințe, străduțe și poduri să fie pictate în culorile curcubeului și transformate în adevărate opere de artă.

De fapt, Kampung Pelangi era un sat sărăcăcios, unde nu ar fi vrut nimeni să pună piciorul, astfel că autoritățile s-au gândit ce ar trebui să facă pentru ca zona să arate mai „vie” și să atragă turiști. Așa a luat naștere ideea ca totul să fie pictat în diferite culori.

Casele au fost vopsite în albastru, roz, galben, portocaliu și chiar verde, iar unele au și anumite desene, picturi murale 3D creative.

Cine a avut ideea de a vopsi casele în diferite culori

Astfel, așa au ajuns și alte orașe din țară, la fel ca Kampung Pelangi, să fie colorate și transformate în adevărate opere de artă. Ideea inedită i-a aparținut lui Slamet Widod, un sătean în vârstă de 54 de ani, care a dorit ca mai multe sate din regiune să aducă culoare în mica lor comunitate.

Proiectul a durat puțin peste o lună și chiar și primarul orașului Semarang, Hendrar Prihadi, s-a implicat, pictând el însuși unele dintre cele 232 de case din Kampung Pelangi. Cea mai mare parte a forței de muncă și a materialelor a fost furnizată de Asociația Constructorilor din Indonezia, conform tabloidului Independent

Bineînțeles, turiștii au fost atrași de satele-curcubee și nu au întârziat să apară într-un număr impunător de-a lungul anilor.

Mai multe