Banana lipită de perete cu bandă adezivă va fi din nou scoasă la licitație. Suma colosală cu care se vinde acum celebra operă de artă

Deși sună absurd, în anul 2019, o banană lipită de un perete cu bandă adezivă s-a vândut cu 120.000 de dolari. Ulterior, au apărut mai multe dezbateri controversate despre valoarea acestei opere de artă. Investiția s-a dovedit a fi foarte bună, motiv pentru care a fost scoasă din nou la vânzare.

Opera de artă „banana lipită cu bandă adezivă de perete”
Opera de artă „banana lipită cu bandă adezivă de perete”

Opera de artă se vinde cu 1-1,5 milioane de dolari

Creația virală a artistului Maurizio Cattelan se numește „Comedian”, iar casa de licitații Sotheby's a anunțat că va scoate din nou la vânzare una dintre cele 3 variante ale lucrării. Prețul este unul substanțial, fiind estimat între 1 milion și 1,5 milioane de dolari. Astfel, cel care o va cumpăra, va primi o rolă de bandă adezivă și o banană, dar și un certificat de autenticitate cu instrucțiuni despre montarea lucrării.

Cu toate acestea, nu banana și rola de bandă adezivă sunt exemplarele originale ale lucrării.

„Comedian este o operă de artă conceptuală, iar materialele fizice sunt înlocuite la fiecare montare”, a spus un purtător de cuvânt al casei de licitații, potrivit CNN.

Această operă de artă a creat controverse în rândul criticilor, mai ales când a apărut pentru prima dată la târgul de artă Art Basel din Miami Beach (2019). La acea vreme, a fost mâncată de două ori, o dată la evenimentul „Hungry Artist”, iar a doua oară când un student înfometat a lipit coaja înapoi pe perete, potivit Agerpres.

Licitația va avea loc la New York pe 20 noiembrie 2024

În 2021, Cattelan și-a descris lucrarea ca fiind o operă de artă ce îndeamnă privitorul să mediteze asupra lucrurilor de valoare. După ce va fi scoasă la licitație, aceasta ar putea fi vândută cu aproximativ 1-1,5 milioane de dolari. „The Now and Contemporary Evening Auction” va avea loc la New York pe 20 noiembrie. Înainte de licitatie, „banana” va face un tur mondial, pornind din New York și urmând să ajungă la Londra, Paris, Milano, Hong Kong, Dubai, Taipei, Tokyo și Los Angeles.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Margareta a României și Principele Radu foto Facebook jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Job jpg
cale ferata jpg
coacaze negre sirop jpeg
autospeciala politie jpg
diana și william jpg
pensie jpg
masini politie facebook jpg
rashod benzina jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net