Unde se află singurul sat din lume aflat într-o peşteră. Aici trăiesc în jur de 100 de oameni

14 octombrie 2024 15:58   Fapt divers

În provincia Guizhou, China, se crede că se află singurul sat din lume aflat într-o peşteră, la o altitudine de 1.800 de metri. Se numește Zhongdong, iar aici trăiesc în jur de 18 familii, aproximativ 100 de oameni. Pentru a ajunge în sat, trebuie să străbați un drum anevoios de munte. De asemenea, localnicii merg trei ore pe jos pentru a ajunge la cel mai apropiat magazin.

Satul Zhongdong se află în provincia Guizhou, China, și se crede despre el că este singura localitate locuită aflată într-o peşteră din lume. În sat, aflat într-o peşteră din munte la o altitudine de 1.800 de metri, trăiesc în jur de 18 familii, aproximativ 100 de oameni, care sunt nevoiți să parcurgă un drum de 3 ore pentru a ajunge la cel mai apropiat magazin. Și totuși, deși nu au tocmai cele mai bune condiții, localnicii refuză să plece.

Locuitorii sunt în mare parte descendenți ai poporului Miao, o minoritate etnică din China, care au folosit peștera ca ascunzătoare în timpul războiului civil. Când războiul a luat sfârșit, în anul 1949, în ciuda faptului că sunt izolați de restul lumii, sătenii au decis să rămână aici.

Zhongdong este unul dintre cele mai sărace sate din China

Timp de 70 de ani, ei au dus un stil de viață simplu, locuind în case pe care și le-au construit singuri din bambus și gătindu-și mâncarea la foc cu lemne. De asemenea, copiii sunt nevoiți, pentru a ajunge la ce mai apropiată școală, să meargă 2 ore pe jos, potrivit tabloidului american The Sun. Satul deținea o instituție de învățământ, însă a fost închisă în 2011, deoarece „China nu este o societate a oamenilor cavernelor”.

Locuitorii au curent electric, iar câteva case au chiar şi televizoare și mașină de spălat. Peștera face parte dintr-un parc natural protejat de lege și trebuie să rămână neatinsă. Cu acces redus la lumea exterioară, Zhongdong este unul dintre cele mai sărace sate din China.

Mai multe