Unde trebuie să ții murăturile, de fapt, pentru a nu se strica. Mulți români le depozitează greșit și fac floare

11 octombrie 2024 3:00   Fapt divers

Toamna este, fără doar și poate, anotimpul favorit al pofticioșilor din țara noastră. Must, vin, pălincă, pastramă, cât și, evident, murături, sunt doar câteva dintre preparatele tradiționale ale acestei perioade din an, în care mulți dintre noi ne bucurăm de gusturile tradiționale românești. Iar atunci când vine vorba despre murături, trebuie să știm precis unde trebuie să le punem, pentru a nu se strica!

Murăturile sunt extrem de populare în țara noastră, iar gospodinele din întreaga României se ocupă, în această perioadă, de pregătirea lor. Iar indiferent de regiunea țării în care ne aflăm, sau de ce fel de rețetă folosim, există anumite riscuri la care sunt expuse toate murăturile. Din fericire, putem evita ușor orice problemă, iar primul pas este să știm unde să ținem borcanele cu murături!

Da, chiar și spațiul unde depozităm murăturile poate fi important! După cum știm cu toții, acestea sunt puse, de obicei, în locuri răcoroase și întunecate, așa că pivnița, ori cămara, este, de cele mai multe ori, locul unde ducem borcanele cu murături. Însă, chiar și bucătăria poate fi suficientă pentru a ține aceste preparate delicioase!

Unde trebuie să ținem murăturile pentru a rămâne delicioase

Mai precis, dacă ne numărăm printre românii care nu au la dispoziție o pivniță, ori o cămară, sau dacă, din cine știe ce motiv, balconul nu este o opțiune, putem ține murăturile chiar și în propria noastră bucătărie!

Spațiul de sub chiuvetă, întunecat și ferit de căldura din restul bucătăriei, poate fi perfect pentru a ține murăturile! Astfel, le vom avea la îndemână mereu, chiar în propria noastră bucătărie!

Ingredientele importante pentru murături

Murăturile se numără printre vedetele toamnei, în țara noastră. Gospodinele din întreaga Românie se ocupă de pregătirea acestora, iar în fiecare regiune din țară există trucuri și ingrediente secrete, care oferă gusturi unice murăturilor.

Iar două ingrediente extrem de importante, pe care trebuie să le adăugăm la murături de fiecare dată, sunt cimbrul și hreanul! Aceste două ingrediente nu doar că oferă un gust delicios murăturilor, dar le vor face și să țină mai mult! 

Mai multe