A fost găsită la 31 de ani după ce a dispărut și a fost declarată moartă! „Știm ce s-a întâmplat”

5 martie 2023 7:36   Internațional
Ultima actualizare:

O femeie din Pennsylvania care a dispărut în urmă cu zeci de ani și a fost declarată moartă a fost găsită în viață în Puerto Rico, coform NBC.news.com. Patricia Kopta, în prezent în vârstă de 83 de ani, a dispărut de la locuința sa din nordul orașului Pittsburgh în 1992, potrivit poliției din Ross Township.

O femeie din Pennsylvania, care a dispărut în urmă cu mai bine de trei decenii și a fost declarată legal moartă, a fost găsită în viață într-un azil din Puerto Rico, au anunțat familia și poliția.

O femeie din SUA a dispărut în 1992. A fost găsită după 31 de ani

Patricia Kopta a dispărut în 1992, iar de-a lungul anilor, anchetatorii au urmărit piste în cazul dispariției sale. Înainte de a dispărea de la locuința sa de la nord de Pittsburgh, Kopta era cunoscută ca fiind un predicator de stradă  „excentric" care își spunea  „Sparrow", a declarat șeful.

La șapte ani de la dispariție, Kopta, care are acum 83 de ani, a fost dusă ca „persoană aflată în nevoie" la un azil de bătrâni, după ce a fost găsită rătăcind prin nordul Puerto Rico, a declarat Kohlhepp reporterilor la o conferință de presă joi.

Ea a ținut secrete detalii despre viața ei, dar pe măsură ce anii au trecut, Kopta, care suferă de demență, a început să divulge informații, a spus Kohlhepp.

Până anul trecut, Kopta a dezvăluit suficiente informații încât un asistent social de la azilul de bătrâni a contactat autoritățile din Pennsylvania în legătură cu identitatea ei. Un test ADN a confirmat că este vorba despre femeia dispărută, a spus Kohlhepp.

„Era îngrijorată că va fi instituționalizată", a declarat Kohlhepp vineri.  „Ceea ce credem că a determinat-o să decidă să fugă din țară", a mai adăugat el.

Înainte de dispariția ei, Kopta a fost internată pentru scurt timp într-o instituție după ce medicii au spus că avea semne de schizofrenie. A fost eliberată și a continuat să predice până la dispariție, a declarat familia ei.

În Puerto Rico, ea a cutreierat orașele Naranjito, Corozal și Toa Alta, situate în nordul insulei, la sud-vest de capitala San Juan. Când a fost dusă prima dată la azilul pentru adulți, ea a dat de înțeles că a ajuns în Puerto Rico cu un vas de croazieră din Europa, a declarat Kohlhepp.

„Este o ușurare să știu că nu zace într-un șanț”

Bob Kopta, în vârstă de 86 de ani, din Pittsburgh, a declarat vineri că era căsătorit de 20 de ani când soția sa a dispărut. El a spus că familia sa bănuia că aceasta ar putea fi în Puerto Rico. De-a lungul anilor, Bob Kopta a spus că a dat un anunț în ziarele din Puerto Rico pentru a încerca să o găsească și că s-a consultat cu un medium despre locul unde se afla.

Kopta, un electrician pensionat, a declarat că soția sa a fost declarată moartă în urmă cu aproximativ 25 de ani.

„Este o ușurare să știu că nu zace într-un șanț undeva sau că nu a fost ucisă undeva", a spus el, precizând că de fiecare dată când poliția locală descoperea un cadavru se temea că este vorba despre soția sa.

Patricia Kopta a mai avut două surori - o soră geamănă, care a murit în urmă cu șase ani, și o soră mai mică, care a fost ușurată să afle că este încă în viață, a declarat Bob Kopta.

El a adăugat că, de-a lungul deceniilor, a trăit o serie de emoții, dar este mulțumit știind că Patricia este în viață și se află sub îngrijirea unor profesioniști.

 „După 30 de ani, încerci să uiți despre asta. Acum pot să uit de ea. Știm ce s-a întâmplat, iar ea este îngrijită acum", a spus el.

Patricia Kopta a lucrat ca liftier la Institutul de Artă din Pittsburgh înainte de a dispărea, a declarat Bob Kopta.

Ea fusese o elevă de nota 10, care a devenit model și instructor de dans. După absolvirea liceului, a lucrat în domeniul financiar la o companie de sticlă din Pittsburgh și participa săptămânal la evenimente de dans de societate, potrivit familiei sale.

Sora mai mică a Patriciei Kopta, Gloria Smith, acum în vârstă de 78 de ani, a declarat pentru The Associated Press, că sora ei își petrecea des vacanțele în Puerto Rico cu prietenii înainte de a se căsători. 

Smith a spus că speră să o viziteze pe sora ei, chiar dacă aceasta se află într-o stare mentală în declin.

„Indiferent dacă mă recunoaște sau nu, tot vreau să o văd, să o îmbrățișez și să îi spun că o iubesc", a spus Smith.  „Am crezut că poate a murit".

Mai multe