A murit Sinéad O’Connor! Artista s-a stins din viață la 56 de ani, la 18 luni după ce și-a pierdut fiul

26 iulie 2023 18:18   Internațional
Ultima actualizare:

Este doliu în lumea muzicii! Sinead O'Connor a murit la vârsta de 56 de ani, potrivit The Irish Times! Până în acest moment nu se cunoaște cauza decesului, însă moartea sa vine după ce anul trecut, artista și-a pierdut fiul în vârstă de 17 ani.

Sinéad O'Connor a murit

Sinéad O'Connor s-a născut la 8 decembrie 1966 în Glenageary, comitatul Dublin, și a fost unul dintre cei cinci copii crescuți în religia romano-catolică. Adolescența sa a fost presărată cu momente tulbure, în care a furat din magazine și a absentat de la orele de curs, iar apoi a fost internată timp de 18 luni în azilul Magdalene. Acolo a început să își descopere dragostea pentru muzică și în 1984 l-a întâlnit pe Colm Farrelly, cu care a format o trupă numită Ton Ton Macoute.

Cântăreața irlandeză a devenit celebră după ce a făcut un cover sfâșietor al piesei Nothing Compares 2 U a lui Prince, în 1990, una dintre piesele deceniului. De asemenea, interpretarea sa a fost desemnată single-ul numărul unu în lume la Billboard Music Awards. În anul următor a primit un premiu Grammy pentru albumul său I Do Not Want What I Don't Have. De-a lungul carierei sale a lansat nu mai puțin de 10 albume. 

Artista și-a pierdut fiul de 17 ani

Artista irlandeză, în ianuarie 2022, și-a pierdut fiul în vârstă de 17 ani, despre care a spus că „a decis să pună capăt luptei sale pământești astăzi și este acum cu Dumnezeu".

În timp ce continua să jelească pierderea suferită, echipa de management a lui O'Connor a emis o declarație prin care a anunțat că își anulează toate concertele programate și că nu va mai concerta pentru restul anului.

„Am decis să-mi urmez fiul. Nu are rost să trăiesc fără el", a spus ea despre Shane, 17 ani, al cărui corp a fost găsit pe 7 ianuarie, la o zi după ce a dispărut de la supravegherea sinucigașilor într-un spital irlandez. Ultimul ei tweet, la începutul acestei luni, a fost un omagiu adus fiului ei: „De atunci trăiesc ca o creatură nocturnă strigoi. El a fost dragostea vieții mele, lampa sufletului meu. Eram un singur suflet în două jumătăți. A fost singura persoană care m-a iubit necondiționat. Sunt pierdută în bardo fără el.”  Lui O'Connor îi supraviețuiesc trei copii. 

Mai multe