Acum s-a aflat! Care este primul oraș care ar urma să fie șters de pe hartă, în cazul unui război nuclear
După ani de păstrare strict secretă, documente cu caracter confidențial, dezvăluite recent, aruncă o lumină tulburătoare asupra unui scenariu apocaliptic: primul oraș ce ar putea fi șters de pe fața pământului în cazul unui război nuclear.
Aceste documente, cunoscute sub numele de General Nuclear War (Război nuclear general), păstrate cu strictețe de către guvernul american, au fost declasificate doar recent, dezvăluind că Washington DC ar putea fi prima victimă a distrugerii totale, într-un adevărat atac surpriză.
Washington DC ar putea fi primul oraș distrus, în urma unui război nuclear
Conform informațiilor obținute de dailystar.co.uk, aceste documente indică faptul că o bombă termonucleară de un megaton ar putea fi folosită într-un atac fulgerător asupra capitalei SUA, fără nicio preavizare.
Andrew Weber, fost secretar adjunct al apărării pentru programele de apărare nucleară, chimică și biologică, a subliniat că această amenințare este cea mai înfricoșătoare pentru locuitorii din Washington DC.
Efectul devastator al unei astfel de explozii ar fi înspăimântător, cu temperaturi ce ar atinge 100 de milioane de grade Celsius în punctul său central, de cinci ori mai fierbinte decât centrul Soarelui.
Consecințele ar fi cumplite, cu betonul care s-ar rupe, metalele care s-ar topi sau vaporiza, piatra care s-ar fractura, iar oamenii ar arde instantaneu în carbon, conform informațiilor furnizate de The Sun.
Supraviețuitorii vor trăi un coșmar
Experții avertizează că cei care ar fi vaporizați în explozia inițială ar avea parte de un sfârșit mai rapid și mai puțin chinuitor decât cei care ar supraviețui și ar trebui să facă față consecințelor radiante și a precipitațiilor radioactive.
Craig Fugate, fostul director al Agenției Federale pentru Managementul Situațiilor de Urgență, insistă asupra necesității pregătirii și auto-supraviețuirii, îndemnând oamenii să învețe cum să se protejeze în fața acestor pericole iminente.
Aceste dezvăluiri vin într-un context tensionat, în care conflictele din Orientul Mijlociu escaladează odată cu confruntările dintre Israel și Palestina, iar Iranul se apropie tot mai mult de dobândirea capacității de a produce o bombă atomică.
Totodată, recentele avertismente ale președintelui rus Vladimir Putin, cu privire la folosirea armelor nucleare subliniază o atmosferă globală tensionată și pregătirea pentru un război nuclear, atât din punct de vedere tehnic, cât și militar.