#Război Ucraina-Rusia

Un soldat împușcat la Kiev a fugit din spital și s-a refugiat în România! Gestul disperat pentru a scăpa de război

12 martie 2022 16:16   Internațional

Un bărbat care a fost împușcat și a suferit răni severe în timpul conflictului actual din Ucraina, a furgit din spital pentru a se refugia de război și a ajuns în România! Iată care este în prezent starea de sănătate a tânărului.

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, care este student, este originar din Turkmenistan și a luat parte la războiul ruso-ucrainean, fiind împușcat în capitala Ucrainei, Kiev, în urma unor schimburi de focuri. Tânărul a fost ulterior internat în spital în urma rănilor suferite, însă a fugit din unitatea medicală, dorind cu disperare să scape de întregul calvar, și a ajuns, în cele din urmă, în România.

Un soldat împușcat la Kiev a fugit din spital și a ajuns în România

Bărbatul împușcat a fost internat, sâmbătă, 12 martie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati" din Botoşani, a informat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, medicul Monica Adăscăliţei. Acesta urma studii universitare la Kiev.

Tânărul ar fi fost împuşcat pe 27 februarie, fiind ulterior internat în spital. Acesta a luat însă decizia de a fugi din unitatea spitalicească pentru a scăpa de război, dorind să ajungă în Turcia.

În timp ce se deplasa către această ţară, maşina în care se afla a fost atacată din nou de soldaţii ruşi, iar studentul s-a refugiat, în cele din urmă, în România. Acesta prezintă mai multe plăgi suprainfectate, în zonele în care a fost împușcat, iar șoldul și glezna le are fracturate.

Care este starea tânărului împușcat

A venit din Ucraina, din zona Kiev. Prezenta mai multe plăgi împuşcate în regiunea fesieră şi lombară, cu o fractură de şold stâng şi de gleznă (…) El este stabil, prezintă în continuare corpurile străine în zonele în care a fost împuşcat. A fost investigat în Unitatea de Primiri Urgenţe şi internat pe Secţia de chirurgie.”, a explicat medicul Monica Adăscăliţei.

Directorul DSP, care asigură şi gărzi la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, a confirmat faptul că plăgile bărbatului, obținute în urma împușcării, erau suprainfectate. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

Mai multe